15 december 2013

Jaarlijkse programma in het teken van de weeskinderen

IHH Nederland heeft vorig jaar voor het eerst een programma in Nederland georganiseerd dat in het teken stond van de weeskinderen. Dit jaar is hetzelfde programma georganiseerd in het Osdorp Party Centre.

Aan het programma hebben honderden vrijwilligers en mensen deelgenomen, die zich al hebben ontfermd over een weeskind in een ontwikkelingsland. Het programma is gepresenteerd door het bestuurslid Hüseyin Gündüz.

Het programma begon met de koranrecitatie van de welbekende Dr. Ahmed Mizar, waarna Murat Kurt, de voorzitter van IHH Nederland, een welkomsttoespraak hield. In zijn toespraak vertelde Meneer Kurt dat IHH Nederland een onafhankelijke hulporganisatie is, die slechts toebehoort aan de vrijwilligers. Hij informeerde de gasten over de verschillende ontwikkelingen binnen IHH aangaande het bestuur, de projecten en de gestelde doelen voor 2014. Ook vroeg hij de gasten om IHH Nederland in toenemende mate te blijven steunen.

Aan het programma hebben ook verschillende gasten uit het buitenland en de viceconsul van het Turkse consulaat Amsterdam, de heer Ahmet Demir, deelgenomen. De viceconsul de heer Ahmet Demir, de voorzitter van de partnerorganisatie van IHH Nederland (Cemiyetul Hayr – Gambia) de heer Musa Jallow en de voorzitter van IHH Engeland de heer Ali Tahir, hebben ook een toespraak gehouden.

Tijdens het programma hebben Selami Yüksel (bestuurslid) en Murat Kurt een bedankje gegeven aan de vrijwilligers die IHH Nederland in het jaar 2013 materieel danwel immaterieel enorm hebben gesteund. Ook hebben ze de nieuwe bestuursleden voorgesteld. Actuele videobeelden van de weeskinderen passeerden ook de revue. De theoloog Ahmet Boz hield een emotionele toespraak. Ömer Atıf en zijn team hielden een theatrale presentatie m.b.t. de weeskinderen en de welbekende artiest Sedat Uçan zong zijn mooiste liedjes.

Naast al deze dingen werd gedurende het programma een kleine braderie gehouden en zijn hier o.a. verschillende etenswaren verkocht. De opbrengsten hiervan zijn gedoneerd aan de weeskinderen. De snoepjes en speelgoed die de kinderen beschikbaar hebben gesteld, danwel gemaakt voor de weeskinderen zijn er ook verkocht. Ook is er een veiling gehouden, waarbij de gouden sieraden die de vrijwilligers hebben gedoneerd zijn geveild, evenals de tekeningen die de weeskinderen hebben opgestuurd.

De vrijwilligers van IHH Nederland hebben heel hard gewerkt en ervoor gezorgd dat het programma goed verliep. Het programma eindigde met de smeekbeden.

Delen