19 november 2019

Investeren in educatie is investeren in de toekomst.

In de afgelopen decennia zijn er meerdere bloedige oorlogen gevoerd in de Balkanstaten. In de nasleep van die conflicten zijn een groot aantal mensen om het leven gekomen, gewond geraakt of ontheemd. Hoewel het achttien jaar geleden is dat er voor het laatst oorlog is gevoerd in de Balkan, zijn de sporen in elke laag van de samenleving en in elk aspect van het leven terug te zien.

IHH Nederland is in 1993 opgericht om de slachtoffers van de Bosnische oorlog te steunen en op te vangen. Tijdens de oorlog heeft IHH Nederland de broodnodige hulp geboden aan eenieder die dat nodig had. Gedurende het decennium daarna heeft IHH Nederland het initiatief genomen om de bevolking te blijven helpen. Tot de dag van vandaag voeren we projecten uit in de Balkan.
Op 28 oktober 2019 hebben we in de hoofdstad van Albanië (Tirana), tachtig arme universitaire studenten voorzien van studiebeurzen. Studenten zijn te vergelijken met vruchtenbomen die klaar zijn om hun vruchten af te werpen. Indien wij hen helpen kunnen zij in korte tijd dienstbaar zijn voor hun samenleving. Zodoende wordt de grondslag gelegd voor een opgeleide, cultuurrijke en voorspoedige samenleving.

Wij hebben het voornemen om vergelijkbare hulp te bieden aan nog meer behoeftige studenten.

Delen