26 september 2017

In Den Daag ontbijtprogramma voor hulp aan Roghinya Moslims

IHH Nederland heeft doorgaans steun geboden aan onderdrukte, gekrenkte, ondervoede en dakloze zielen over de hele wereld. Dit geld natuurlijk ook voor de Rohingya!
In de afgelopen tijd heeft IHH NL middels verschillende kanalen zich ingezet voor de Rohingya moslims. In dit kader heeft de afdeling Zuidwest Nederland van IHH NL, op 23 september 2017 in het Soba Restaurant te Den Haag een ontbijtbenefiet georganiseerd. Aan het benefiet hebben 180 mensen deelgenomen en is er voor €3311,10,- aan donaties ingezameld.
Dit bedrag zal samen met de opbrengst van het Arakan- project door Yasir Sorgucu en Hüseyin Gündüz overhandigd worden aan de Rohingya moslims. Zij zullen tussen 29 september en 5 oktober het project uitvoeren (na)bij de grens van Bangladesh en Myanmar.
Volgens de inventarisatie, die door IHH NL is opgemaakt, zullen 1000 families voorzien worden van basisbehoeften zoals rijst, olie, linzen, melkpoeder, aardappelen, uien en zout. Daarnaast zitten in dit noodpakket andere essentiële benodigdheden zoals een nylon zeil en verzorgingsmiddelen.

Naast deze noodpakketten, zullen we tevens 40 waterputten openen in de regio waar de vluchtelingen op dit moment verblijven.

 

Delen