13 oktober 2017

In Amsterdam ontbijtprogramma voor hulp aan Rohingya moslims

De noodkreten die zijn opgegaan in Myanmar in Zuidoost-Azië zijn gehoord in de stad Heerhugowaard. De pijn van de onderdrukte Rohingya’s werd gevoeld door onze broeders en zusters. Neziha Melez, Yasemin Yilmaz en hun vrienden besloten daarom dat er iets gedaan moest worden om hun pijn te verlichten. Derhalve hebben zij contact opgenomen met IHH Nederland, dat sinds jaar en dag met vergelijkbare gevoelens regelmatig steun biedt aan de Rohingya’s.

Ze wilden in korte tijd een programma opzetten om geld te verzamelen en ervoor te zorgen dat de steun de Rohingya’s zo snel mogelijk zou bereiken. Om dit mogelijk te maken hebben ze op 24 september 2017 een ontbijtprogramma opgezet in Leziz Restaurant te Amsterdam. Ze hebben in een mum van tijd het restaurant volgeboekt. Ze wisten echter dat de opbrengsten van het ontbijt niet zouden voldoen en hebben tegelijkertijd spullen beschikbaar gesteld om te veilen tijdens het programma.

Het ontbijtprogramma begon zondag om 10 uur nadat alle voorbereidingen getroffen waren. Rond 11 uur waren alle gasten die gereserveerd hadden voor het programma aanwezig en kon de voorzitter Huseyin Gunduz met zijn korte presentatie over de Rohingya’s het programma starten. Bovendien vertelde de heer Selami Yuksel over zijn ervaringen, toen hij tijdens de Ramadan periode in Myanmar Arakan namens IHH Nederland te werk ging. Ter afsluiting van het programma werd een veiling geleid door Muhammed Yildiz, wie tevens een voorzitter van IHH Zuid- Holland is en de projecten in Tsjaad en Kameroen begeleidt.

Aan het eind van een geslaagde programma hebben we maar liefst €5050 behaald en zullen dit bedrag gebruiken voor het project die zal plaatsvinden tussen 29 september en 5 oktober 2017, ten gunste van de behoeftige Arakan’s /het behoeftige volk van Arakan .

Wij bedanken Neziha Melez, Yasemin Yilmaz en hun vrienden/vriendinnen voor het organiseren van dit programma.

 

Delen