23 juli 2021

In 27 landen 28.314 aandelen geofferd

IHH Nederland heeft tijdens het offerfeest 28.314 aandelen van zijn donateurs uitgedeeld aan 707.850 behoeftigen, in totaal 27 landen.

In het kader van het offerprogramma heeft de organisatie 1.827.595 euro aan hulp verzameld. Naast het offervlees hebben we ook nog eens 2.455 weeskinderen verblijd met Eid kleding, speelgoed, ballonnen en snoep.

Met het motto ‘Ook deze Eid ul-Adha streven wij naar een glimlach’ heeft de organisatie meer dan zijn originele doel bereikt en het offerproject beëindigd. Middels het 2021 offerproject programma hebben we, in vergelijking tot vorig jaar, %12 meer aandelen ontvangen en uitgedeeld.

Onze vrijwilligers zijn afgereisd naar verschillende landen om de projecten in het kader van het offerfeest te realiseren. Bovendien hebben we voor het bezoeken van de veemarkten, het selecteren en kopen van vee en het analyseren van de behoeftigen nauw samengewerkt met onze lokale partnerorganisaties.

Sinds 1993 staat het offerproject en het uitbrengen van de offers, hoog in het vaandel van de organisatie. Ook dit jaar hebben we conform deze richtlijnen onze projecten gerealiseerd en volgens islamitische normen offers uitgebracht en het vlees aan de behoeftigen uitgedeeld. Het slachtproces is volgens islamitische normen en onder het toezicht van onze IHH NL verantwoordelijken uitgevoerd en opgenomen.

IHH Nederland heeft dankzij de donateurs duizenden behoeftigen bereikt in: Somalië, Kameroen, Oeganda, Benin, Burkina Faso, Malawi, Mali, Mongolië, Niger, Sierra Leone, Sri Lanka, Tanzania, Togo, Tsjaad, Filipijnen, Gambia, Ghana, Pakistan, Afghanistan, de Balkan, Rohingya vluchtelingkampen, Kirgizië, Turkije, Jemen, Palestina en Libanon.

Wij delen de vreugde met onze donateurs voor het feit dat we sinds onze oprichting tot aan nu toe, behoeftigen met vlees kunnen verblijden en daardoor hun smeekbedes kunnen ontvangen.

Ook dit jaar hebben we met jullie offers weer een aandeel in de glimlach van honderdduizenden. Wij bedanken onze donateurs die dit hebben gerealiseerd.

Delen