8 oktober 2018

IHH NL steunt de nieuwe generatie in de Balkan landen.

IHH NL realiseert in maar liefst 25 landen projecten op het gebied van voedsel, weeskinderen, gezondheid, water, sociale voorzieningen, landbouw, veeteelt en onderwijs. In het kader van onderwijs voeren wij verschillende projecten uit zoals; het bouwen en renoveren van scholen en het ter beschikking stellen van schoolspullen zoals; schooltassen, boeken en schrijfgerei aan kansarme schoolkinderen.

Een groot deel van de wereld is inmiddels alweer ruim een maand begonnen aan het studiejaar 2018-2019. Helaas zijn er nog miljoenen kinderen ter wereld die geen toegang hebben tot onderwijs. Daarnaast zijn er ook nog eens miljoenen kinderen die weliswaar naar school kunnen, maar die niet beschikken over de benodigde schoolspullen

Al sinds zijn oprichting heeft IHH NL zich vooral in de Balkan landen ingezet op humanitaire gebied om zo de mensen die in zeer benarde situaties verkeerden te ondersteunen en een hart onder de riem te steken. De ontwikkelingen in dit gebied worden door IHH NL nauwlettend in de gaten gehouden, zodat daar waar nodig snel, adequaat en eigenhandig hulp geboden kan worden.

Ook in Servië is het nieuwe studie jaar begonnen. Daarom hebben wij in ‘Novi Pazar’, ‘Novi Sad’ en ‘Presova’, waar het merendeel van de inwoners Albanese en Bosniak moslims zijn, op maar liefst 7 scholen schoolspullen uitgedeeld. 1400 kansarme schoolkinderen hebben zo schooltassen en schoolgerei ontvangen om het nieuwe schooljaar goed van start te gaan.

In het Servische onderwijs worden religieuze en culturele vakken enkel als keuze vak aangeboden. Doordat er daarnaast ook geen religieuze boeken te verkrijgen zijn in de moeder taal van de moslims aldaar, hebben zij tot voorkort geen mogelijkheden gehad om religieuze lessen te volgen. IHH NL heeft daarom contact gezocht met ‘ALSAR’, onze partnerorganisatie in Albanië. In samenwerking met hen hebben wij de moslim kinderen van religieuze schoolboeken kunnen voorzien in hun eigen taal. Vanaf vorig schooljaar tot nu zijn zo in totaal aan 8.500 kansarme schoolkinderen, religieus- en culturele boeken gedoneerd. Op deze manier hoopt IHH NL bij te dragen aan het onderwijs systeem in de Balkan landen en te helpen bij het vormen van een generatie die zich bewust is van zijn eigen identiteit en eigen cultureel erfgoed.

Bij deze willen wij een ieder die, groot of klein, heeft bijgedragen aan dit project van harte bedanken. Moge Allah (swt) jullie allen rijkelijk belonen.

Delen