6 juni 2016

IHH NL in actie tijdens de ‘wereld mindervaliden dag’.

IHHNL helpt hulpbehoeftigen op vele verschillende plekken in de wereld. Wij bieden hen hulp op het gebied van voedsel, water, onderwijs, landbouw, weeskinderen, sociale voorzieningen én gezondheidsprojecten. Eén van deze gezondheidsprojecten betrof het invalidewagen-project in Balikesir. Ter gelegenheid van de ‘wereld mindervaliden dag’  heeft IHH NL in samenwerking met Stg. Hollanda Sivaslilar Platformu, Stg. Balikesir Isadamlari Avrupa en Stg. Balikesir Platformu, 75 accu- en 35 electrische invalidescooters aangeschaft en uitgedeeld in de Turkse stad Balikesir.

Op 12 mei 2016 werd, ter ere van de wereld mindervaliden dag, een speciaal programma gerealiseerd door het stadsdeel Balikesir in het mooie park; ‘Degirmen Bogazi’. Er waren meer dan 2.000 mensen aanwezig, waaronder veel invaliden en hun naasten. Tijdens het programma heeft voorzitter van het invaliden centrum; Zeki Uslu, een korte toespraak gehouden. Vervolgens sprak stadsdeel voorzitter Ahmet Edip Ugur over zijn werkzaamheden voor de invaliden.

Ter afsluiting van het programma zijn de invalidescooters uitgedeeld en is er gezamenlijk gegeten. Al met al, een zeer mooi en vruchtbaar programma.

Delen