20 november 2019

IHH Nederland was in Kasjmir, de bloedende wond van Zuid-Azië

IHH Nederland heeft voedselhulp geboden aan de bevolking van Kasjmir.

Pakisten en India zijn in 1947 onafhankelijk verklaard, maar de problematiek rondom Kasjmir is tot op heden nog niet opgelost.

De problemen met betrekking tot Kasjmir zijn begonnen met de opdeling van Brits-Indië en de onafhankelijkheidsverklaringen van Pakistan en India in augustus 1947.

De Britten hebben bij het vastleggen van de grenzen geen rekening gehouden met de demografische en geografische structuur van de regio. Regio’s met een meerderheid van moslims werden toegekend aan Pakistan en regio’s met een hindoe meerderheid zouden deel worden van India.

De bevolking van Kasjmir bestond voor ongeveer 90% uit moslims. Men besloot om een referendum te houden om te bepalen bij welk land Kasjmir zou gaan horen. Dit besluit en de problemen die het teweegbracht hebben geleid tot drie van de vier oorlogen tussen Pakistan en India.

Hoewel de bevolking van Kasjmir zich bij Pakistan wilde voegen werd die wilsuiting niet geaccepteerd door India. Massale protesten braken uit in Kasjmir, maar de strijd van het volk voor autonomie werd telkens met geweld en oorlog onderdrukt door het Indiase leger.

In Jammu en Kasjmir, de regio die door India wordt bestuurd, zijn in de afgelopen dertig jaar ongeveer 95.000 mensen om het leven gekomen en zijn honderden duizenden mensen ontheemd geraakt.

IHH Nederland staat altijd klaar om steun te bieden aan onderdrukte zielen en is de arme bevolking van Kasjmir niet vergeten. Tussen 4 en 13 april 2019 zijn voedselpakketten uitgedeeld aan 500 arme gezinnen. De voedselpakketten bestonden uit voedsel en ingrediënten zoals rijst, meel, olie, suiker, linzen, dadels, thee en rode peper. Met onze hulp hebben we geprobeerd om het leed van de bevolking te verlichten en hun gekwetste harten en wonden te helen.

Onze dank gaat uit naar eenieder die het voor ons mogelijk heeft gemaakt om Kasjmir te helpen.

 

Delen