4 oktober 2017

IHH Nederland verlicht donkere werelden in Niger

Vanwege ongezonde klimaat- en leefomstandigheden en ondervoeding lijden meer dan 12 miljoen Afrikanen aan de oogaandoening cataract. Deze aandoening vermindert het zicht van mensen en kan in extreme gevallen tot blindheid leiden. Mensen die aan deze aandoening lijden kunnen door middel van een simpele operatie genezen worden. Het is voor een grote groep mensen niet mogelijk om deze operatie te bekostigen. Anderen hebben geen toegang tot de artsen of faciliteiten die nodig zijn om de aandoening te verhelpen. IHH Nederland staat deze groep mensen bij en schijnt licht op verduisterde levens.

In de week van 18 tot 25 december 2016 hebben we 200 cataractoperaties uitgevoerd. De operaties zijn in Dosso, op 150 kilometer afstand van de hoofdstad Niamey, uitgevoerd  onder de coördinatie van de heer Selami Yüksel.

In een steriele kliniek die voorzien is van alle middelen en vier oogartsen zijn iedere dag vijftig operaties uitgevoerd voor een klein bedrag van 75 euro per operatie. Alle patienten die zijn geholpen kwamen uit arme streken en dorpen. Het feit dat we dit weten heeft ons enkel meer voldoening gegeven. Dankzij onze donateurs hebben 200 mensen in Niger zicht gekregen op hun leven.

Wij willen al onze donateurs bedanken die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om van het succes van dit project te genieten.

 

Delen