21 mei 2022

IHH Nederland geeft start aan humanitaire hulpprojecten in Burundi

Burundi is met een bevolking van 13 miljoen een van de meest dichtbevolkte en meest behoeftige landen in Oost-Afrika. IHH Nederland heeft besloten om dit land van humanitaire hulp te voorzien. Tot aan 2000 heeft Burundi continue geleden aan burgeroorlogen en aanvallen, waardoor het land volgens een rapport van de Verenigde Naties, behoort tot een van de armste landen ter wereld. De bevolking bestaat uit %84 christenen, %5 moslims en resterende geloofsovertuigingen vormen de kleine minderheden. Echter toont een recent en onafhankelijk onderzoek aan, dat de bevolking voor %30 uit moslims bestaat.

Door bovengenoemde redenen is de economie van Burundi verzwakt en verkeert het land in nood van humanitaire hulp. In het bijzonder voedselhulp. De organisatie heeft in februari 2022 proefprojecten opgezet. Met kleine bedragen zijn voedselhulp projecten, offer projecten en schooltas en schoolspullen projecten voor behoeftige weeskinderen gerealiseerd. In dit kader zijn er aan 73 families voedselpakketten en aan 143 leerlingen schooltassen en schoolspullen gedistribueerd. Bovendien zijn er 3 grootvee en 16 kleinvee geofferd en het vlees verdeeld onder de bevolking in de regio.

De organisatie zal in de toekomst met een groter budget en duurzamere projecten het land blijven voorzien van humanitaire hulp.

Delen