9 maart 2010

IHH informatiebijeenkomst in Rotterdam

De tweede bijeenkomst in de serie van “kennismakings- en informatiebijeenkomsten” heeft de IHH, de Internationale Humanitaire Hulporganisatie in Rotterdam georganiseerd.

De IHH, die een groot aantal leden en vrijwilligers heeft in Nederland, organiseert een aantal bijeenkomsten onder de naam “Kennismakings- en informatiebijeenkomsten” in verschillende steden in Nederland, waarin de kennismaking met de leden en de vrijwilligers centraal staat en waarin tevens de plannen en de hulpprojecten van de IHH gepresenteerd worden.

De eerste bijeenkomst van dit programma vond plaats in Noord-Holland in de stad Zaandam. De tweede informatiebijeenkomst was op 6 februari 2010 in de conferentiezaal van de Europese Islamitische Universiteit te Rotterdam. Ongeveer 60 leden en vrijwilligers uit Rotterdam en omgeving hebben deelgenomen aan het programma. Tijdens het programma werd het bestuur van IHH Nederland voorgesteld en hield de voorzitter van de stichting, Sukru Karacabay een korte toespraak en hij vertelde over het school- en weeshuisproject te Sierre Leone. Huseyin Gunduz, secretaris van IHH Nederland vertelde over de hulpprogramma’s in Pakisan, de PR-medewerker vertelde over de voedselhulp in Soedan en Selami Yuksel, externe contactpersoon van IHH vertelde over het offerproject in de Filipijnen en over de voedselhulp in de Ramadan in Bangladesh. Alle informatie die gegeven werd, werd ondersteund met foto’s van de projecten. Afsluitend werd nog een film vertoond over de hulp die in Gaza geboden wordt en daarna hebben de bezoekers informeel met elkaar kennisgemaakt en gesproken.

De derde bijeenkomst in deze serie zal op 6 maart 2010 in Haarlem plaatsvinden.

Delen