9 maart 2022

Huwelijksproject Arme Jongeren in Sri Lanka

Om behoeftige mensen te helpen in hun zelfvoorziening en hun leven te verbeteren, is het van groot belang om duurzame projecten te ontwikkelen. Ten eerste dient elke familie onderdak te hebben naar gemiddelde standaarden. Volgens analyses van onze hulpverleners leven wereldwijd 1,8 miljard mensen in fragiele huisjes of tenten. 100 miljoen mensen zijn genoodzaakt om te leven als daklozen. IHH Nederland neemt dit probleem ter harte en realiseert huisprojecten voor behoeftige jongeren in Sri Lanka.

Het project dat in 2021 start gaf heeft tot nu toe 5 huizen opgeleverd. De huizen waarvan de bouw compleet is, zijn aan jonge behoeftige gezinnen uitgeleverd. Momenteel loopt de bouw van 5 andere huisprojecten. Deze huizen worden gedoneerd aan arme jongeren die geen huis hebben, en genoodzaakt zijn om het huwelijk uit te stellen, waardoor ze niet kunnen trouwen. Om de bruiloft compleet te maken worden ook de huwelijkskosten van deze jongeren door de organisatie vergoed.

In de periode van 20-25 januari zijn de bruiloften van deze jongeren traditiegetrouw in hun eigen huis, samen met buurtgenoten gerealiseerd. De kosten van feestdecoratie, een feestmaaltijd, bruidsjurk, trouwpak en huwelijksringen zijn door de organisatie vergoed. Deze kosten bedroegen allemaal € 850.

De directeur van IHH Nederland heeft in de periode van 25 januari – 2 februari 2022 zelf een bezoek naar Sri Lanka gebracht en enkele hulpprojecten gerealiseerd. Bovendien heeft hij de huizen bezocht en onderzocht om vervolgens aan de jongeren uit te leveren. De huizen waarvan de kosten € 2000,- bedragen zijn 30m2 groot.

Bovendien werd er op 1 februari 2022 een gezamenlijke huwelijksceremonie gerealiseerd van de jongeren, waarvan IHH Nederland de kosten volledig zelf vergoed heeft.

 

Delen