11 december 2020

Hulp geboden aan vluchtelingen in Bosnië en Herzegovina

Iedere dag wordt ergens op de wereld een oorlog gevoerd of vindt er een natuurramp plaats. In veel delen van de wereld heerst chaos, hongersnood, armoede en instabiliteit. Deze omstandigheden dwingen veel mensen te emigreren naar veiligere gebieden.

Vandaag de dag verkiezen veel Afrikanen het veilige en stabiele Europa boven hun thuisland. Zij proberen naar Europa te reizen via de Middellandse Zee. Duizenden van hen verdwijnen daarbij in het diepe en koude water.

Mensen uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië proberen via Turkije en de Balkan naar Europa te reizen. De routes die zij belopen zijn even gevaarlijk als het water van de Middellanse Zee. Veel vluchtelingen komen om van de honger en dorst tijdens reizen die weken en zelfs maanden kunnen duren.

Een van de landen waar vluchtelingen doorheen reizen is Bosnië en Herzegovina. Sinds enkele jaren proberen een groot aantal vluchtelingen in Bosnië en Herzegovina hun leven voort te zetten onder zware en ongezonde omstandigheden. Vooral vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Irak proberen via de Balkan naar Europa te reizen.

Desondanks proberen hebzuchtige en egoïstische mensen hun rijkdom en macht te vergroten door wereldwijd chaos te creëren. Zij negeren duizenden vluchtelingen die tijdens het reizen om het leven komen. Het is triest dat het dezelfde mensen zijn die de mensheid toespreken over mensenrechten.

IHH Nederland maak zich hard om in onbegaanbare gebieden en onder zware omstandigheden zijn menselijke en Islamitische verantwoordelijkheden na te komen. Met die insteek doen wij ons best om de vluchtelingen in Bosnië en Herzegovina te helpen. Wij proberen hen dagelijks te voeden en hun honger te stillen.

Wij willen al onze donateurs die ons hierbij steunen enorm bedanken!

 

 

 

Delen