10 oktober 2016

Het zijn van een wees in GAZA

Waar je ook ter wereld bent, weeskind zijn is niet makkelijk. Als je een weeskind bent in Gaza heb je het nog eens velen malen moeilijker.

Het palestijnse volk in  de Gazastrook leeft al jaren onder ambargo. Zij hebben hierdoor economisch en mentaal erg te lijden. Zij leven al jaren op de grens van hongersnood, waarbij ze continue in onzekerheid verkeren en vaak met een lege maag moeten slapen. De kinderen die gedwongen honger moeten lijden, moeten ook nog eens dagelijks ervaren dat hun vader niet langer meer bij hen is. Hopeloos en zonder enig vooruitzicht, proberen deze weeskindertjes te overleven in de benarde situatie waarin zij zich bevinden.

De kinderen van Gaza hebben dagelijks te maken met erbarmelijke omstandigehden, het recht om kind te zijn is hen ontnomen. Weeskinderen die reeds zijn getekend voor het leven door verlies van hun dierbare, moeten ook nog eens continue vluchten voor de vele bombardementen die zij regelmatig meemaken. Kinderen die niet meer vrij kunnen spelen op de stranden, zonder bang te zijn ieder moment gedood te worden. Dit terwijl kinderen vrij zouden moeten zijn om te spelen, te leren en zorgeloos kunnen leven. Maar helaas zijn deze kinderen gedwongen om in een continue staat van angst en alertheid te verkeren om zo te kunnen overleven.

IHH NL draagt een steentje bij in de wereld door vele verschillende projecten op het  gebied van onderwijs, voedsel, landbouw, gezondheid, sociale ondersteunings en weeskindprojecten. Hierbij streven wij ernaar om onze humanitaire verantwoordelijkheid te bewerkstelligen. Met dit doel voor ogen, bieden wij hulp aan de meest onderdrukte en benadeelde kinderen van de wereld. Met onze werkzaamheden voor weeskinderen richten wij ons met name op de weeskinderen in Gaza. Op dit moment onderhouden wij, met de hulp van onze trouwe donateurs, maar liefst 780 weeskinderen in Gaza.

Daarnaast organiseert IHH NL regelmatig ontbijtbenefiets in verschillende steden in Nederland. De volledige opbrengst van deze onbijtprogrammas gaat naar de weeskinderen en hun naasten in Gaza. Er worden voor die weeskinderen onder andere onbijtbijeenkomsten en uitstapjes georganiseerd. De weeskinderen kunnen dan samen met hun familie een dagje samen eten en drinken en hoeven voor heel even niet te denken aan alle problemen die zij hebben. Zij kunnen dan weer voor even kind zijn en alle zorgen en lasten vergeten.

Draag hieraan bij en steun ook de weeskinderen in Gaza! Zoals jullie weten, was onze geliefde profeet, Muhammed (s.a.w.), zelf ook een wees was en heeft hij ons bericht over het belang van het steunen en onderhouden van de wees.

Delen