19 mei 2022

Het Ramadan hulpprogramma van 2022 is in 35 landen met succes afgerond

Het Ramadan hulpprogramma van 2022 is in 35 landen met succes afgerond. In behoeftige landen verspreid over de continenten Azië, Centraal-Azië, Afrika en Europa hebben we met de iftarmaaltijden, weeskleding projecten en voedselpakketten totaal 376.274 behoeftige mensen van humanitaire hulp voorzien.

In de meest behoeftige regio’s van deze 35 landen is aan 63.396 individuen, totaal 1555 ton aan voedselhulp in de vorm van voedselpakketten gedistribueerd. Bovendien hebben 62.256 behoeftigen een warme iftarmaaltijd gekregen. Daarnaast heeft de organisatie voor het Eid feest 6363 weeskinderen met feestkleding verblijd. De situatie en inwoners van ontwikkelingslanden zijn door de pandemie van de afgelopen twee jaar, maar ook de recente oorlog in Oekraïne, enorm beïnvloed. Als humanitaire hulporganisatie is het voor ons van groot belang om deze landen en hun individuen van humanitaire hulp te voorzien.

IHH Nederland heeft als internationale humanitaire hulporganisatie al 29 jaar lang ervaring op het veld. Dit jaar zijn 68 vrijwilligers naar verschillende landen afgereisd om het Ramadan hulpprogramma van 2022 te verwezenlijken. Wederom is deze campagne, na intensieve voorbereidingen en grote zorg en coördinatie op de locaties, met succes afgerond.

Het Ramadan hulpprogramma werd gestart op 1 maart met actieve promotie op onze social mediakanalen. De inspanningen van onze bestuurders, vrijwilligers en Ramadan verantwoordelijken resulteerden in een stijging van 10% ten opzichte van het originele doel. Zodoende heeft de organisatie totaal € 2.113.177, – aan hulp ontvangen.

Ook dit jaar hebben 68 vrijwilligers wereldwijd verwaarloosde huizen en zieken bezocht, het hoofd van verlaten weeskinderen gestreeld en brood gedeeld met de minderbedeelden. Ook dit jaar zijn de bruggen van broederschap en solidariteit, van het oosten naar het westen en van het noorden naar het zuiden met elkaar verbonden. Nogmaals zijn de groeten van onze donateurs meegenomen naar de behoeftigen en in ontvangst genomen met hun oprechte gebeden. Zodoende hebben de donateurs van de organisatie, samen met de vrijwilligers en verantwoordelijken, de spirituele atmosfeer van de Ramadan die bestaat uit rahmah en barakah met elkaar kunnen delen.

 

Delen