23 december 2020

Het door COVID-19 geteisterde Gaza

Gaza is sinds 2006 onder een verlammend embargo gezet. De zware leefomstandigheden in Gaza zijn door de huidige pandemie nog zwaarder geworden. Veel Palestijnen zijn hun baan verloren. In Gaza wordt het iedere dag moeilijker om basisvoedingsmiddelen te verkrijgen.

De gezondheidszorg kan de grote toename van het aantal besmette personen niet bijbenen. De gezondheidszorg heeft te kampen met medicijntekorten en beperkte ingreepmogelijkheden. Als gevolg van het embargo zijn veel mensen om het leven gekomen door stroomstoringen en brandstoftekorten.

Ondanks het drama dat zich afspeelt in Palestina blijft de hele wereld stil. Ook de Islamitische wereld verroert zich niet, terwijl de eerste qibla van de moslims; de Al-Aqsamoskee, in Palestina ligt. Deze stilte is de vloek die rust op de Palestijnse bevolking.

IHH Nederland zet zich wereldwijd in voor armen en gedupeerden. In dat verband bieden we regelmatig hulp aan de Palestijnse bevolking. In november 2020 hebben we 760 arme gezinnen voorzien van voedselhulp. Daarnaast hebben we duizend gezinnen die zijn getroffen door de pandemie voorzien van warme maaltijden.

Wij blijven de Palestijnen ondanks alles steunen!

 

Delen