12 maart 2018

Hengelo is de Rohingya’s niet vergeten!

Op 25 februari 2018 hebben de vrijwilligers Gülbahar Bütün, Şenay Turan, Sevgi Ergen-Çölkuşu en Zeynep Çetin een benefietontbijt georganiseerd ten behoeve van de Rohingya’s in de islamitische basisschool ‘De Tulp’ in Hengelo. Aan het ontbijt hebben maar liefst 85 personen uit Hengelo en omstreken deelgenomen, die samen € 1535,- hebben ingezameld ten behoeve van de Rohingya’s.

Tijdens het programma hebben Yasir Sorgucu (bestuurslid zuidwest Nederland) en Huseyin Gunduz (algemeen bestuur IHH) de aanwezigen toegesproken over de laatste ontwikkelingen in Myanmar. Ook zijn er cadeaus verloot tijdens het programma en heeft het schoolbestuur informatie verstrekt over de activiteiten op school.

Alle onkosten voor het programma zijn vergoed door sponsoren en het schoolbestuur heeft de zaal kosteloos beschikbaar gesteld voor het ontbijt. Alle opbrengsten zullen derhalve volledig ten gunste van de Rohingya’s komen in de vorm van voedselhulp. Wij willen de vrijwilligers die het programma georganiseerd hebben, alle sponsoren en de islamitische basisschool ‘De Tulp’ enorm bedanken voor dit prachtige programma.

 

Delen