15 maart 2014

Grote opkomst kennismakingsprogramma Hoorn

Het derde kennismakingsprogramma “Internationale broederschap” die IHH Nederland organiseert heeft plaatsgevonden in Hoorn.

Het programma is onder leiding van onze vertegenwoordiger in Hoorn Hülya Emeni en bestuursleden Selami Yüksel en Furkan Yüksel georganiseerd in Wijkcentrum Grote Waal in Hoorn. Het programma is gepresenteerd door Hüseyin Gündüz, de voorzitter Murat Kurt hield een toespraak m.b.t. de werkzaamheden van IHH Nederland, er werd een video van IHH Nederland getoond en er werd geluisterd naar de ervaringen van mensen uit andere steden die hebben deelgenomen aan de hulpprojecten van IHH Nederland. De theoloog Ahmet Boz hield een toespraak en de Indonesische hafiz Dr. Ahmet Mizar verzorgde een prachtige koran recitatie. De nasheeds en derwisjen van de Regenboog groep verhoogden de sfeer van het programma. Tot slot hield Selami Yüksel een toespraak en richtte men zich tot de kraampjes die zijn georganiseerd door de vrijwillige vrouwen. Hier werd eten, drinken en kleding verkocht, waarvan de opbrengsten zijn gedoneerd aan IHH Nederland.

Aan het programma waar 200 gasten aan hebben deelgenomen hebben ook de voorzitter van de HDV Mimar Sinan moskee in Heerhugowaard meneer Halit Keleşoğlu, de voorzitter van de Fatih Moskee in Medemblik meneer Önder Şahin, de voorzitter van de Stichting voor de mensen uit Çarşamba meneer İsmail Asma en de voorzitter van de Platform voor de mensen uit Sivas meneer İbrahim Çitil deelgenomen.

Delen