Geiten vormen een duurzame inkomst voor families in Afrika

IHH Nederland heeft op 14 oktober en 8 november 2021 het geitenproject, respectievelijk in Somalië (provincie Banaadir) en in Tsjaad (regio Mandalia) gerealiseerd. Onder coördinatie van bestuurslid Yasin Kucuk en directeur Huseyin Gunduz zijn aan 50 families in Somalië en 31 families in Tsjaad fokgeiten geduistribueerd. In het kader van dit project heeft elke familie een bok en vier geiten ontvangen. In totaal zijn er dus 405 geiten gedistribueerd.

IHH Nederland ondersteunt arme gezinnen in Afrika door hen jaarlijks geiten te geven. In dit kader is het project in Somalië en Tsjaad gerealiseerd. Zodoende hebben we met hulp van onze donateurs en lokale partnerorganisatie, arme families voorzien van een duurzaam inkomen.

Door dit project te realiseren, draagt IHH Nederland bij aan het creëren van duurzame oplossingen voor werkgelegenheden. Veeteelt is een veelzijdig gebied om deze duurzame oplossingen in Afrika uit te breiden. Naast werkgelegenheid, is dit project voor de bevolking ook een bron van voedingsstoffen. Behoeftige families in Somalië en Tsjaad, in het bijzonder weduwen en weeskinderen, consumeren en verkopen het melk van de geiten. Daarnaast kunnen geiten zonder moeite overleven in omstandigheden die voor andere dieren ongunstig zijn. Bovendien kunnen geiten ieder jaar twee keer jongen krijgen waardoor een kleine kudde snel uit kan groeien tot een grote.

De gezinnen die zijn voorzien van geiten worden opgenomen in een overzicht en worden gecontroleerd door onze partnerorganisaties. Bij het overdragen van de geiten stellen we als voorwaarde dat er geen geiten worden geslacht of verkocht totdat de kudde bestaat uit twintig dieren. Wanneer de kudde groot genoeg is dragen we twee geiten over aan een ander gezin. Zo moedigen we saamhorigheid aan en zorgen we ervoor dat het project duurzaam blijft.

Humanitaire hulpprojecten vormen een belangrijke noodzaak voor Afrikaanse landen, die getroffen zijn aan economische en politieke crisis. Door mensen in deze gebieden te helpen, dragen we bij aan een duurzame toekomst waarin individuen zorgeloos kunnen genieten van hun meest primaire levensbehoeften.