2 september 2019

De “Vivid Dream School” opent haar deuren in Zanzibar

Zanzibar is een semiautonoom onderdeel van Tanzania dat de eilanden Zanzibar en Pemba omvat. Dit gebied is door de eeuwen heen gekoloniseerd door Westerse staten. Zanzibar is na de dekolonisatie voor lange tijd geregeerd door het Sultanaat Oman. Daardoor is zowel de Afrikaanse als Arabische cultuur waar te nemen in Zanzibar.

Zanzibar heeft ruim één miljoen inwoners waarvan de meerderheid moslim is. Toerisme, visserij, landbouw en veeteelt zijn de voornaamste inkomstenbronnen. Zanzibar wordt net als vele andere gebieden in Afrika getroffen door droogtes waardoor de normaalgesproken lucratieve specerijenteelt beïnvloed wordt.

IHH Nederland blijft projecten uitvoeren in het kader van onderwijs en ontwikkelingshulp in arme landen. Zo was ons bestuurslid Ayhan Arslantaş op 10 augustus 2019 in Zanzibar voor de opening van de “Vivid Dream School”. Aan de openingsceremonie hebben ambtenaren deelgenomen, waaronder de minister van Onderwijs.

De school heeft zeshonderd vierkante meter aan grond, negen leslokalen, een kantoor, een lerarenkamer, conferentieruimte, toiletten, keuken en magazijn tot haar beschikking. Vijftien leerkrachten zullen ruim tweehonderd leerlingen tussen de leeftijden van drie en twaalf jaar onderwijzen. Omdat deze leerlingen veelal uit arme gezinnen komen zullen wij hen gedurende het schooljaar voorzien van schoolspullen.

De oprichting van deze school is te wijten aan de inspanningen van de dames van IHH Nederland Jongeren. Deze onderwijsinstelling is van onschatbare waarde voor het lot van het gebied. Wij weten als geen ander dat zelfredzaamheid in Zanzibar en Afrika bewerkstelligd zal worden door het onderwijzen van de bevolking.

 

Delen