2 maart 2018

De onschuldige weeskinderen van een klein land

Tijdens ons mondzorgproject in Gambia hebben wij tevens eens weeshuis bezocht. Wij zijn naar de regio Bangsang gereden, dat op vijf uur afstand van de hoofdstad Banjul ligt. Bij aankomst werden we begroet door honderden weeskinderen en de kinderen uit de buurt. De schrijnende situatie waarin zij verkeerden en af te lezen was aan hun kleding, werd gelukkig overtroffen door hun prachtige gezichten en liefdevolle glimlachen.

Na een korte kennismaking en eerste ontmoeting, begonnen de vrijwilligers van IHH Nederland met het uitdelen van rugzakken, schrijfgerei, overhemden, broeken, schoenen, schriften en schoonmaakspullen aan ieder weeskind. Tijdens het uitdelen constateerden wij dat de situatie waarin de weeskinderen leefden verre van optimaal was. Wij zagen de harde realiteit van hun situatie tijdens het uitdelen van lolly’s en ballonnen. Alle kinderen haasten zich om een lolly en ballon te bemachtigen omdat zij bang waren dat er niet genoeg was voor iedereen.
Het verblijden van weeskinderen is de mooiste liefdadigheid ter wereld. Het wegvegen van hun tranen en het delen van hun pijn is een islamitische en humanitaire plicht. Een aai over hun bol is een klein, maar mooi gebaar. Zij leven immers jarenlang zonder de liefde van hun ouders.

IHH Nederland biedt wereldwijd steun in derde wereld landen. Sinds vanouds bezoeken wij tijdens ieder programma onze weeskinderen en proberen wij hen zoveel mogelijk in het zonnetje te zetten door bijvoorbeeld cadeaus uit te delen. Wij willen al onze donateurs bedanken die het voor ons mogelijk maken om hen te helpen.

Delen