5 april 2009

De Nacht van Solidariteit met de slachtoffers en onderdrukten.

De Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland (IHH) heeft op zaterdag 19 april om 17.30 uur in het Piet Mondriaan Lyceum in Amsterdam een programma georganiseerd voor de slachtoffers en onderdrukten.

In het eerste deel van het programma werd er aan de 150 vrijwilligers, die de slachtoffers en onderdrukten graag willen helpen, informatie gegeven. Alle vrijwilligers kregen een vrijwilligerstas cadeau van de IHH. Deze tas was gevuld met informatiematerialen ten behoeve van de vrijwilligers die graag willen helpen en deze materialen werden toegelicht door de mensen van IHH.

Het tweede deel van de avond begon met een Koranrecitatie van Rasit Uygun, theoloog en geestelijk verzorger. De voorzitter van de IHH Nederland Sükrü Karacabay, die een openingstoespraak hield, vertelde dat de IHH in Ethiopië waterputten heeft geopend, dat er internaatprojecten zijn opgestart, dat binnenkort de eerste paal zal worden geslagen voor een schoolproject, waar duizenden studenten hun opleiding zullen gaan volgen en dat er voor tientallen arme kinderen zonder familie, in Nederland steungezinnen zijn gevonden en hij bedankte iedereen die zijn steun heeft verleend bij het uitvoeren van deze activiteiten.

Na de pauze voor het religieuze gebed waren er dia- en beamervoorstellingen, waardoor emotionele momenten ontstonden. De assistent van de algemene voorzitter van IHH, die als gastspreker was uitgenodigd zei in zijn toespraak het volgende: “wij zijn er geen voorstanders van om vis te geven aan de hongerigen, zodat zij hun maag kunnen vullen, maar wij leren hen liever om de vis zelf te vangen en met dit uitgangspunt voeren wij onze werkzaamheden uit.” Na de gastspreker kwam de persoon die gekozen is als beste Koranlezer van de wereld, Kari Hasan Sadiqi op het podium. Kari betoverde de gasten als het ware met zijn Koranrecitatie en hierna sloot Osman Pakoz, prediker van de Ayasofya Moskee in Amsterdam het programma af met een smeekbede. Na afloop van het programma waren er stands waar van alles gekocht kon worden. De opbrengst van deze verkoop zou volledig naar de slachtoffers en onderdrukten gaan. De kinderen van de Caferi Sadik Moskee in Amsterdam verkochten kaarten die zij hadden gemaakt ten behoeve van de weeskinderen. De organisatoren van deze dag verklaarden dat zij heel blij waren met de deelname, de zegeningen van het programma en de aandacht die er was voor de verkoopactiviteiten. De deelnemers verklaarden dat zij door dit soort activiteiten opnieuw goed werden herinnerd aan hun verplichtingen en dankten te organisatoren voor het waar maken van deze dag.

Delen