28 juni 2019

De kleine, gulle harten van HIRA

HIRA is een sociaalmaatschappelijke stichting die sociale, culturele en religieuze activiteiten organiseert voor vrouwen en kinderen. Zij hechten vooral waarde aan de ontwikkeling van een sociaal bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel.

Tijdens de Ramadan zijn de leerlingen van ‘Kevser-2’ een campagne begonnen ten behoeve van arme kinderen in Afrika. Zij hebben hun zakgeld in zelfgemaakte spaarpotten gestopt en hun naasten aangemoedigd om een steentje bij te dragen.

De lieve kinderen van ‘Kevser-2’ zijn hartstikke trots op het bedrag dat zij hebben ingezameld. Welverdiend volgens ons, want zij hebben maar liefst € 472,- ingezameld. Zij werden nog blijer toen ze te horen kregen dat het geld gebruikt zou worden om arme kinderen te voorzien van schoolspullen.

De kinderen van ‘Kevser-2’ hebben hun spaarpotten persoonlijk overhandigd aan ons algemeen bestuurslid, Hüseyin Gündüz. Hij heeft hen namens IHH Nederland bedankt voor hun inzet en zijn ervaringen met hen gedeeld. De leerlingen hebben geleerd dat de wereld er voor honderden duizenden kinderen anders uitziet. Onderwijs, kleding, ouderlijke zorg… Jammer genoeg beschikken de meeste kinderen niet over deze zaken die voor hen vanzelfsprekend zijn. Ze zijn erachter gekomen dat onze samenleving hen enorm veel te bieden heeft, maar dat het aan hen is om gebruik te maken van de mogelijkheden. De inzet en het besef van de leerlingen is uiterst bewonderingswaardig. Zij kijken nu al om naar hun medemens en hebben aandachtig geluisterd naar een zeer waardevolle les.

De heer Gündüz is zeer hoopvol. Hij gelooft dat de leerlingen van ‘Kevser-2’ een rechtvaardige en vreedzame wereld kunnen creëren, waarin alle kinderen gelukkig kunnen zijn. Die hoop lijkt niet misplaatst, want de kinderen hebben al aangegeven dat ze vaker campagne willen voeren voor arme kinderen.

 

Delen