17 juni 2016

De jaarlijkse Iftar van IHH NL

Op 11 juni 2016 vond de jaarlijkse iftar van IHH NL plaats in Kristal Party Events te Amsterdam.  Deze 9e iftar, werd goed bezocht door alle trouwe donateurs en sympathisanten.  In een mooie en samenhorige sfeer waren de twee verdiepingen van het event center volledig gevuld met ongeveer 1200 vrijwilligers, donateurs en sympathisanten.  Onder hen waren er ook verschillende vertegenwoordigers en politici die zich dagelijks inzetten en hard maken voor de Nederlandse maatschappij.

De presentator en gastheer van de avond was Bestuurslid Murat Kurt. Na een openingskoranrecitatie, verricht door bestuurslid Necibullah Halici, gaf hij een korte welkomtoespraak waarin de aanwezigen bedankt werden voor hun komst en bijdrage bijdrage aan IHH. Daarnaast gaf hij een kort overzicht van de verschillende projecten van IHH NL. Hierna was het woord aan IHH NL bestuurslid; Hüseyin Gündüz. Deze gaf een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2015 en de vooruitzichten voor 2016, waaronder ook de doelen voor de Ramadan projecten.

Onder de aanwezigen was o.a. politicus van Denk Tunahan Kuzu. Hij gaf een korte toespraak over eenheid en verdraagzaamheid.  Emre Gökmenoğlu van het Turkse hoofdconsulaat gaf eveneens een korte toespraak.

Het Iftar programma werd daarna vervolgd met een emotioneel en spiritueel geladen gedicht van Irem Halcı. Hierna heeft Imam Ahmet Boz een korte en krachtige preek gehouden over ‘’Helpen tijdens de Ramadan’’. Imam Mücahit Batman heeft vervolgens de avond Adhaan gereciteerd en hiermee was het diner geopend en konden de gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Deze 9e jaarlijkse iftar was een zeer geslaagde avond, waarbij veel aanwezigen hebben aangegeven zich sterker verbonden te voelen met IHH NL. Zij gaven aan dat zij zich  in hun omgeving zouden  inzetten en de werkzaamheden van IHH  zouden noemen, omwille van de behoeftigen en de minderbedeelden in de wereld. Prachtige signalen die IHH NL maar al te graag ondersteund. Bij vertrek kregen alle vrijwilligers en gasten dan ook informatie materiaal mee over IHH NL.

Deze 9e iftar was wederom een prachtige en zeer vruchtbare avond.

 

Delen