7 april 2020

De blijdschap van Turkse scholieren

IHH Nederland blijft investeren in onderwijs. Daarbij leggen we nadruk op het bouwen van scholen en het uitdelen van schoolspullen aan kinderen in arme landen.

Toen een aantal jongeren uit Alphen aan den Rijn met het voorstel kwamen om een onderwijsproject uit te voeren in Turkije, zijn wij in overleg met onze Turkse partnerorganisatie op zoek gegaan naar een schoolgebouw dat toe was aan een grondige verbouwing. In overleg met onze partnerorganisatie hebben wij besloten om de basisschool van Güvenç, een dorp in de gemeente Hassa van de provincie Hatay, te verbouwen.

Onze partnerorganisatie en de directeur van de basisschool hebben de behoeften vastgesteld en de kosten begroot. Volgens de begroting kon de verbouwing met een budget van € 15.000,- gerealiseerd worden. In het kader van de verbouwing is het schoolgebouw volledig vernieuwd. Het gebouw is geverfd; het plafond is vernieuwd; een tweede verdieping en een kantine is gebouwd; lokalen zijn voorzien van nieuwe gordijnen, tafels en kasten; en alle leerlingen hebben nieuwe rugtassen en schoolspullen gekregen.

Het bestuur van IHH Nederland Jongeren is in samenwerking met de jongeren uit Alphen aan de Rijn begonnen aan de ‘Zielsrust’ campagne om dit project te realiseren. De verbouwing is samen met de campagne begonnen en is gelijktijdig uitgevoerd.

In februari van dit jaar is de verbouwing van het schoolgebouw afgerond. Op 18 februari 2020 is het schoolgebouw officieel voor onderwijs geopend door ons Jongerenbestuurslid Aytun Çetinkaya en de jongeren uit Alphen aan den Rijn. Tijdens de opening zijn rugtassen en schoolspullen uitgedeeld aan de 82 leerlingen van de school.

IHH Nederland heeft nog een onderwijsproject met succes gerealiseerd.

 

Delen