18 december 2013

De Bijeenkomst In Het Kader Van De Internationale Broederschap Is In Zwolle Gerealiseerd…

IHH Nederland heeft zich voorgenomen om in 2014 in verschillende steden programma’s te organiseren met betrekking tot “Internationale Broederschap Bijeenkomsten”. Het eerste programma is met behulp van de IHHNL vrijwilligers uit Zwolle gerealiseerd op 8 maart 2014 in Zwolle.

Het programma is begonnen met de openingstoespraak van de heer Müslüm Boran, waar hij de gasten welkom heette. Daarna reciteerde de heer Bünyamin Tercanlıoğlu de qur’aan. Onze bestuurslid Selami Yüksel, die er namens IHH Nederland heen ging, heeft er de projecten van IHHNL kort samengevat.

Het tweede gedeelte van het programma begon met een korte video waarin de projecten van IHHNL werden getoond en uitgelegd. Een van onze vrijwilligers uit Zwolle, de heer Nihat Aktaşlı, vertelde vervolgens zijn bevindingen en ervaringen die hij heeft opgedaan toen hij namens IHHNL naar het buitenland was gegaan om een van onze projecten te realiseren, aan de hand van allerlei foto’s. De spreker, de heer Ahmed Boz, hield vervolgens een krachtige toespraak met nadruk op het belang van internationale broederschap. De gasten genoten vervolgens van de qur’aan recitatie van dr. Ahmed Mizar, ook genoten zij van de nasheeds en gedichten die werden voorgedragen door de groep Regenboog.

De braderie die werd georganiseerd door de vrouwelijke IHHNL vrijwilligers uit Zwolle droeg erg veel bij aan het programma. De gasten die deelnamen hebben hun eigen steentje bijgedragen door allerlei dingen te kopen van de stands die er waren waar men traditionele voedsel en handnijverheid verkocht.

Delen