25 december 2016

De 5e Traditionele Benefiet voor weeskinderen en het Fancy Fair programma is met succes en vreugde verlopen.

Als IHH Nederland zijn wij wederom trots op dit betekenisvolle en geslaagde evenement. Het programma dat op 10 en 11 december 2016 heeft plaats gevonden, is met zegeningen geslaagd. Met onze bereidwillige vrijwilligers en donateurs zijn wij nogmaals voor de meest kwetsbare en behoeftige weeskinderen in de wereld bijeengekomen en hebben hun leed en pijn in onze harten gedeeld.

De voorbereidingen en inspanningen voor deze bijzondere gelegenheid is maanden geleden begonnen. Vrijwillige dames hebben hun traditionele lekkernijen, ten behoeve van de wezen voor de verkoop bij de liefdadigheidsstand, dagen van tevoren bereid. Het bestuur van IHH bestaande uit jonge dames en heren hebben een commissie opgericht en een goede plan van aanpak gemaakt, om de organisatie hiervan foutloos te laten verlopen.

Het programma is op zaterdag ochtend met het inrichten van de zaal en de opbouw van de stands begonnen. In de middag is alles gereed gemaakt voor de gasten. Met de opkomst van hen, om ten gunste van de wezen te kopen of te eten, was de zaal al gauw vol met een spirituele en vreugdevolle atmosfeer. Vanaf dat moment draaide alles alleen om de weeskinderen. Met de lezingen hebben we extra aandacht gevraagd voor onze projecten. Bij de promotiestands van IHH kon je voorlichting krijgen over de projecten, met name het werk wat gedaan wordt voor de weeskinderen. De eerste dag van deze bijzondere gelegenheid duurde tot laat in de avond.

In de avond hield de heer Selami Yüksel, voorzitter van IHH Nederland, een korte openingstoespraak en dankte iedereen, van gast tot vrijwilliger, die hebben bijgedragen aan deze bijzondere organisatie. Vervolgens deelde de voormalige burgemeester van Rize en parlementslid van het TBMM, de heer Şevki Yılmaz, zijn boodschap omtrent het nut van het helpen van weeskinderen. Uiteraard werd deze boodschap vervolgd met een emotievolle en opwindende toespraak over de aangrijpende gebeurtenissen die zich wereldwijd afspelen.

Het programma op de tweede dag begon met een ontbijt,  waarvan de opbrengst ten gunste van de weeskinderen was. Ruim 100 donateurs hebben ontbeten en tegelijkertijd een financiële bijdrage geleverd. In de middag begonnen nog meer gasten zich aan te sluiten aan het programma. Alle stands, met name de hapjeskraam,  kregen volop aandacht. Tegen de avond werd de drukte vervangen door voldoening, omdat we een mooie doel hebben behaald. Op zijn minst kunnen nu enkele weeskinderen die in zeer moeilijke omstandigheden leven hiermee gezegend worden en wij door het gedachte om weeskinderen een glimlach te kunnen bezorgen.

Delen