21 maart 2024

De 15e editie van de traditionele IHH NL iftar is verwezenlijkt

IHH Nederland heeft op 17 maart 2024 in Kristal Event en SKY Palace te Amsterdam, de 15e editie van de traditionele jaarlijkse iftar programma verwezenlijkt.

Het programma werd naast verschillende ngo’s en ruim 1600 gasten bestaande uit vrijwilligers en donateurs, ook bijgewoond door de Turkse Ambassadeur in Den Haag, Selçuk Ünal, en de Turkse consul-generaal van Amsterdam, Mahmut Burak Ersoy, algemeen directeur Turkish Airlines Amsterdam, Şerafettin Ekici en Tweede Kamerfractie Denk, Doğukan Ergin.

Het programma werd afgetrapt door directeur van IHHNL, Hüseyin Gündüz. Vervolgens nam Doğukan Ergin het woord en gaf het publiek informatie over de werkzaamheden van de partij (DENK) in de Tweede Kamer. Daarna heeft de Turkse consul Mahmut Burak Ersoy een toespraak gehouden en zijn complimenten uitgedeeld met het publiek over IHH NL. De heer Ersoy benadrukte in het bijzonder de succesvolle noodhulpcampagne waar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije vorig jaar, zijn bijgestaan. Ook hield de huidige voorzitter, Ayhan Arslantas, een presentatie over het Financieel Rapport 2023 van IHHNL. Hierbij werd de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en het Ramadan Hulpprogramma 2024 belicht.

De Turkse Ambassadeur, Selçuk Ünal, was de laatste spreker voor het iftar programma en verklaarde dat sinds hij in Nederland kwam de gelegenheid had om IHHNL te ontmoeten en dat hij regelmatig werd geïnformeerd over het werk van IHHNL. Ambassadeur Ünal vervolgde zijn toespraak en benoemde de prestaties van IHHNL die veel projecten heeft uitgevoerd in diverse landen en grote bedragen aan hulp heeft ingezameld. Tot slot bedankte hij het bestuur van IHHNL, de vrijwilligers en donateurs voor alle steun hierbij.

Het vasten werd verbroken met de koranrecitatie door Mücahit Batman en met de gebedsaankondiging kon er een start gegeven worden aan de iftarmaaltijd.

In het tweede deel van het programma, na de iftar maaltijd, hield algemeen directeur van Turkish Airlines Amsterdam Şerafettin Ekici, een korte danktoespraak.

Vervolgens hielden Ramazan Gül van de Islamitische Stichting Nederland (Diyanet) en Esra Toprak van MUSIAD, namens de vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, een korte danktoespraak, waarmee het programma eindigde.

Delen