28 maart 2023

De 14e editie van de traditionele IHH NL iftar is verwezenlijkt

IHH Nederland heeft op 26 maart 2023 de 14e editie van de traditionele jaarlijkse iftar verwezenlijkt in Kristal Event en SKY Palace te Amsterdam. Het programma werd naast verschillende ngo’s en ruim 1400 gasten, ook bijgewoond door de Haagse Ambassadeur van de Republiek Turkije, Selçuk Ünal, en consul-generaal van het Turks consulaat te Amsterdam, Mahmut Burak Ersoy.

Tijdens het programma, onder naam van “Solidariteit Iftar”, is er geld ingezameld voor de slachtoffers in Turkije, die voor het eerst op 6 februari 2023 werd getroffen door meerdere zware aardbevingen.

Tijdens het programma hebben de bestuursleden van de organisatie de gasten geïnformeerd over de werkzaamheden van IHH NL, in het bijzonder recente projecten in het kader van de aardbevingen in Turkije, en de Ramadan 2023 hulpprojecten. Tijdens de avond was de Haagse Ambassadeur van de Republiek Turkije, Selçuk Ünal, ook aan het woord. In zijn presentatie gaf hij aan dat de heilige maand Ramadan in het teken staat van rahmah, barakah en delen en dat we tijdens deze dagen vooral meer behoefte hebben aan saamhorigheid en solidariteit. Hij benadrukte in het bijzonder het belang van hulp aan de getroffen burgers in Turkije, naar aanleiding van de zware aardbevingen.

Het programma werd afgerond met een koran recitatie en smeekbeden, waarna de gasten hun vasten hebben verbroken met het oproep naar het gebed.

Delen