7 april 2020

Containerhuizen voor de slachtoffers van de aardbeving in Elazığ

Op 24 januari 2020 werd het district Sivrice in Elazığ, Turkije getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Als gevolg van de aardbeving zijn 41 mensen om het leven gekomen, zijn tientallen huizen verwoest en honderden huizen vernield. De huizen van sommige slachtoffers zijn dermate beschadigd dat zij in winterweer dakloos zijn geraakt.

Naast de grootste Turkse humanitaire hulporganisatie Kızılay en het Voorzitterschap in Noodsituaties en Rampen (AFAD), hebben een groot aantal hulporganisaties zich ingezet om de slachtoffers te voorzien van voedsel en onderdak.

IHH Nederland heeft vanaf de eerste dag van de aardbeving een campagne opgezet om de slachtoffers van de aardbeving bij te staan. Op de vierde dag van de aardbeving waren wij ter plekke om voedsel en distributiebonnen uit te delen. Volgens de informatie die wij kregen van onze vrijwilliger Murat Kurt, was er vanwege het winterweer behoefte aan duurzaam onderdak voor de slachtoffers. Daarom hebben wij tijdens de rest van de campagne geprobeerd om zoveel mogelijk containerhuizen te bekostigen. Met de inzet van onze vrijwilligers en donateurs hebben wij genoeg geld verzameld voor 25 containerhuizen, elk ter waarde van € 4950,-. Daarnaast hebben andere hulporganisaties deelgenomen aan onze campagne en vijf containerhuizen bijgedragen. Zodoende zijn in totaal dertig containerhuizen bekostigd.

De containerhuizen zijn gebouwd naar internationale standaarden. De huizen zijn verplaatsbaar, veilig, schadebestendig en herbruikbaar.

IHH Nederland heeft dertig containerhuizen van 21 vierkante meter overgedragen aan AFAD. De containerhuizen zijn voorzien van zonne-energie, isolatie, elektra, een woonkamer, een slaapkamer, een keuken en badkamer. De containerhuizen zijn door AFAD geplaatst in het ‘Aşağı Demirtaş’ gebied van Elazığ.

Dankzij de steun van onze donateurs en de inzet van onze vrijwilligers hebben dertig gezinnen een warm en veilig huis om in te leven.

 

 

Delen