26 september 2023

Brood Distributie Project

In Jemen wordt al sinds 2015 gevochten. Als gevolg van het conflict zijn 22 miljoen Jemenieten (75% van de bevolking) afhankelijk van humanitaire hulp. Meer dan de helft van die mensen zijn zelfs afhankelijk van noodhulp. In Jemen zijn 2.9 miljoen kinderen ondervoed en verkeren 500.000 kinderen in kritieke situatie. In Jemen hebben 17 miljoen mensen geen betrouwbare voedselbron. Ook ondervinden 8.4 miljoen Jemenieten serieuze problemen bij het verkrijgen van voedsel.

Er heerst al meer dan 40 jaar oorlog in Afghanistan, waardoor meer dan 23 miljoen mensen in hongersnood verkeren. Als gevolg gaan miljoenen kinderen met lege maag naar bed.

IHH Nederland heeft samen met de lokale partnerorganisatie in Afghanistan en Jemen onderzoek gedaan naar de meest behoeftige families. Deze families hebben vervolgens een dagkaart ontvangen die ze bij de bakkerij kunnen inleveren om in hun dagelijkse behoefte aan brood te voorzien. Dit project is van levensbelang om de meest behoeftige families, in het bijzonder kinderen, in Afghanistan op z’n minst van water en brood te voorzien.

De kosten van deze broodnodige hulpproject bedragen enkel € 0,15 per stuk.

Delen