31 december 2021

Boomstek Project Turkije

Als IHH Nederland ervaren wij het geluk van een zeer bijzonder en mooi project. In de stad Sanliurfa, ook wel bekend als de stad van Halil-ur-Rahman, hebben wij 90 duizend olijfboomstekjes met de dorre maar zeer vruchtbare grond verenigd. Daarnaast zal er in het Middellandse Zee regio 20 duizend stekken geplant worden.

De organisatie heeft in het kader van de plantprojecten, die 30 december 2021 van start zijn gegaan, samen met andere hulporganisaties in totaal 200 duizend stekken geplant op 2500 hectare grond. Deze activiteiten zijn uitgevoerd op de terreinen Akcahisar en Yedikuyu in Sanliurfa.

De zorg, onderhoud en bescherming van dit project, zal in de komende drie jaar in samenwerking met de Sanliurfa Regionale Directie van Bosbouw voortgezet worden. Nadat de stekken volgroeid zijn, zal de verantwoordelijkheid van de vruchten aan de dorpelingen afgevaardigd worden.

Het project om afgebrande bossen nieuw leven in te blazen en onbegroeide terreinen te voorzien van bossen, zal onder het ‘Turkije Stekproject’ doorgaan.

Wij bedanken al onze donateurs die dit project ondersteund hebben.

 

Delen