9 mei 2017

Blootvoets lopen, een realiteit voor de kinderen in Oeganda.

Ter gelegenheid van de opening van een school in Oeganda, is damesgroep ‘Sadaka’ onlangs afgereisd naar Oeganda. De damesgroep heeft de renovatie van een school in Oeganda gefinancierd waarbij de bouw hiervan is uitgevoerd en voltooid door partnerorganisatie ‘Hear Uganda’. De school, die in het Butambala district van Oeganda is gebouwd, ligt op vijftig kilometer afstand van de hoofdstad Kampala en heeft genoeg capaciteit voor 250 leerlingen.

Zenuwachtig, maar tegelijkertijd erg enthousiast, begaf de damesgroep zich voor het eerst in Afrika waar zij de openingsceremonie van de school zouden bijwonen. Tijdens deze openingsceremonie zouden tevens rugzakken en schoolspullen worden uitgedeeld aan de leerlingen. Nadat alle voorbereidingen voor de openingsceremonie waren getroffen en de leerlingen, het schoolbestuur en andere functionarissen zich hadden verzameld, werd de aandacht van de dames van ‘Sadaka’ echter door iets anders getrokken dan de ceremonie zelf.

Hetgeen hun aandacht trok, waren namelijk de voeten van de leerlingen. Wat de dames zagen overviel hen en maakte hen verdrietig. Het merendeel van de leerlingen had namelijk geen schoenen en was blootvoets naar school komen lopen. De dames kwamen erachter dat deze leerlingen blootvoets op bergen, hellingen, akkers en straten lopen en rennen. Ongetwijfeld raken de voeten van deze kinderen op deze manier verwond door de doornen en stenen die zich op hun pad bevinden. Dit besef bleef in de gedachten van de dames ronddwalen en zij reflecteerden hierbij op hun eigen kinderen. Er moest iets gedaan worden! En ookal was het onmogelijk om alle kinderen in Afrika te voorzien van schoenen, toch besloten de damesgroep om aktie te ondernemen. De dames zette een nieuwe campagne op met als doel zoveel mogelijk kinderen te voorzien van schoenen.

En dat doel is bereikt! Damesgroep ‘Sadaka’ heeft schoenen ingezameld en deze naar partnerorganisatie ‘Hear Uganda’ gestuurd. In maart 2017 heeft ‘Hear Uganda’ deze schoenen vervolgens uitgedeeld aan maar liefst 211 leerlingen. Dankzij deze hulp, kunnen 211 Oegandese kinderen nu in alle vrijheid en blijdschap door de straten lopen en rennen.

Moge Allah degenen die deze kinderen blijdschap hebben bezorgd rijkelijk belonen voor hun daden.

 

Delen