15 maart 2016

Bezoek weeskinderen in Bangladesh en Niger

IHH Nederland zorgt met regelmaat voor ongeveer 1170 weeskinderen in 13 verschillende landen. Met uw hulp voorzien wij deze weeskinderen van kleding, voedsel en onderwijs.

De weeskinderen worden allemaal gesponsord door een zogenaamde ‘zorgfamilie’ hier in Nederland. De zorgfamilies steunen de kansarme weeskinderen door middel van een maandelijkse donatie. Zowel de weeskinderen die in onze weeshuizen verblijven als de weeskinderen die bij familie verblijven, krijgen allemaal onderwijs. Naast het reguliere onderwijs, genieten zij ook geloofsleer. Met deze bagage kunnen zij aan hun toekomst werken om vruchtbaar werk te leveren binnen hun eigen gemeenschappen. Om ervoor te zorgen dat alles naar wens is in de weeshuizen en bij de gezinnen, gaan IHH NL leden met enige regelmaat op bezoek.

Eén van de landen waar wij namens u de weeskinderen helpen aan een beter toekomst, is Bangladesh. IHH NL vertegenwoordiger voor Alkmaar, Yasin Küçük, bezocht onlangs de weeshuizen hier. İn het jongens-weeshuis verblijven 40 wezen en in het meisjes-weeshuis 20 weeskinderen. Bangladesh is één van de meest dichtbevolkte en arme landen ter wereld. De verschillende benodigdheden die Yasin meenam naar het weeshuis waren dan ook zeer welkom.

Een ander land waar IHH NL weeskinderen ondersteund, is Niger. Er zijn 15 gesponsorde weeskinderen in Niger die onderdak krijgen bij hun familie. Deze weeskinderen kregen onlangs bezoek van IHH NL Bestuurslid, Ayhan Arslantaş. Ook hij heeft de weeskinderen voorzien van verschillende benodigdheden en verblijd met cadeautjes.

Aan alle zorgfamilies in Nederland willen wij graag meedelen dat, ondanks dat jullie geen rechtsreeks contact met de weeskinderen hebben, jullie altijd kunnen rekenen op onze bemiddeling. Wij zijn uw verlengde arm om hulp te bieden aan deze en nog vele andere weeskinderen. Moge Allah jullie hulp en bijdragen accepteren!

Wilt u ook een weeskindje sponsoren? Dit kan al voor € 30 per maand. Kijk op onze website onder ‘weeskinderen’ naar de vele weeskinderen die nog wachten op een zorgfamilie.

Delen