3 november 2021

Beursproject in Kyrgyzstan

IHH Nederland blijft onderwijsprojecten uitvoeren in de meest behoeftige landen. Op 14 oktober 2021 heeft de organisatie in de hoofdstad van Kyrgyzstan, Bishkek, aan 22 universitaire studenten, een studiebeurs uitgereikt.

Het project werd onder coördinatie van directeur Huseyin Gunduz gestart met een vergadering, waar de studenten zelf ook aan hebben deelgenomen. Met de studenten, die door de lokale partnerorganisatie ‘Ak Demilge Vakfi’ zijn geselecteerd, werd eerst kennis gemaakt. Vervolgens werden hun documenten en gegevens gecontroleerd.

In het kader van dit project hebben 22 studenten een beurs gekregen. De directeur van IHH Nederland Huseyin Gunduz hield een korte toespraak over het belang van onderwijs: “Het ondersteunen van universitaire studenten, is als het voorzien van volgroeide bomen die klaarstaan om hun vruchten te werpen. Deze boom zal binnen een paar jaar vruchten geven, waarvan mensen zullen profiteren.” Vervolgens werd tegen de studenten de volgende boodschap meegegeven: “Wij verzoeken jullie om gedreven studenten te zijn, die hun vakgebied en specialisatie recht zullen doen. Onderhoud het recht, wees rechtvaardig en zet je in voor de vrede en geluk van de gehele mensheid.”

Het programma werd beëindigd met gebeden en lovende woorden vanuit de studenten voor de donateurs en IHH Nederland die in het project bemiddeld heeft.

 

Delen