8 februari 2016

Benefiet ‘Dag van de wees’ goed verlopen!

Op 19 en 20 december 2015, organiseerde IHH Nederland voor de vierde keer, het jaarlijkse event ‘Dag van de wees’. Tijdens dit twee-daagse benefiet in ‘Kristal partycenter’ te Amsterdam, vonden er verschillende activiteiten plaats om geld in te zamelen ten behoeve van de weeskinderen wereldwijd.

Ook dit jaar hebben wij dit benefiet samen met onze jongerencommissie en de IHH vrouwen commissie kunnen realiseren. Mede dankzij hun inzet en bijdrage waren het ook dit jaar, wederom bijzonder succesvolle en vruchtbare dagen.

Op de eerste dag werd er informatie gegeven over de verschillende weeskind projecten en werd er tevens aandacht geschonken aan de andere projecten van IHH NL. Tegen de avonduren zijn er verschillende Anasheed (liederen) gezongen en is er traditionele çiğköfte gemaakt en uitgedeeld aan de aanwezigen.

De tweede dag stond in het teken van een ontbijt in de morgen en vluchtelingenkindjes. 15 jonge (wees) kinderen, van het nabij gelegen vluchtelingenkamp aan de Schipluidenlaan in Amsterdam West, werden verwelkomd door IHH NL op het benefiet. Nadat zij eerst gezamenlijk uitgebreid hebben ontbeten met de overige aanwezigen, hebben zij aan verschillende activiteiten deelgenomen die voor hen waren voorbereid. Zo werden zij geschminkt,  hebben zij helium ballonnen gekregen en hebben zij allemaal een eigen schilderij geschilderd.  Deze schilderijen werden vervolgens geveild aan de vrijgevige, aanwezigen.

Vervolgens werd door Imaam Ahmet Boz een mooie smeekbede gemaakt en een lezing gegeven. Hij heeft tevens de aanwezigen, waaronder de vertegenwoordiger van een partner organisatie uit Ethiopië, toegesproken.

Tijdens het twee-daagse benefiet, vond er ook een braderie plaats. Hier werden eten, drinken en diverse andere producten verkocht bij de vele kraampjes. Deze deden dit allen omwille van de weeskinderen. Er waren vele vrijgevige gasten aanwezig, die hieraan hebben deelgenomen om een bijdrage te geven aan de minderbedeelden weeskinderen.

Na afloop van de benefiet zijn de resterende voedselwaren gedoneerd aan de vluchtelingencentra aan de Schipluidenlaan en aan de Havenstraat in Amsterdam. Honderden liters drinken, dozen met koekjes en kilo’s dadels en groente zijn uitgereikt aan de dankbare vluchtelingen.

Kortom, twee zeer geslaagde dagen voor zowel de weeskinderen, IHH Nederland, alle aanwezigen én tot slot ook nog eens de vluchtelingen!

Delen