21 december 2017

380 staar patiënten in Tsjaad hebben het daglicht weer kunnen zien

Een van de grootste problemen in ontwikkelingslanden is de slechte gezondheidszorg. Voedseltekort, ongunstige- en onhygiënische leefomstandigheden zijn belangrijke factoren die de oorzaak vormen voor ziekte uitbreiding. Vanwege dit probleem is met name in Afrika, de levensverwachting zo’n 20 tot 30 jaar korter als in Nederland. Er zijn miljoenen mensen in Afrika die sterven, zonder ook maar de hulp van een arts of een ziekenhuis te hebben kunnen raadplegen. Bovendien beschikt de meerderheid van het volk niet aan de (financiële) middelen om een ziekenhuis te kunnen bezoeken.

Cataract/staar is een aandoening die genezen kan worden met een simpele operatie voor een klein bedrag. De ziekte waarbij het gezichtsvermogen gedeeltelijk of geheel verloren gaat, vormt voor veel mensen in Afrika een groot probleem.

Tsjaad is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld. Door schaarse medische mogelijkheden lijden veel mensen in dit land aan cataract. IHH Nederland heeft in de periode van 1-9 december 2017 samen met de echtgenote van de president van Tsjaad, Hinda Dibi Etino, 380 cataract patiënten laten opereren. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met de gezondheidsstichting Foundation Grand Coeur, waarvan Hinda Dibi Etino de ambassadeur is.

Door dit project, dat in de hoofdstad N’djamena uitgevoerd is, hebben 380 mensen weer hun geliefden kunnen aankijken en het daglicht kunnen zien. Wij bedanken de vrijwilligers van IHH Nederland die dit project hebben zorgvuldig hebben uitgevoerd

Voor maar een klein bedrag van €75-, kunnen jullie het licht zijn voor donkere werelden.

 

Delen