1 februari 2019

25 jarig bestaan IHH Nederland

Het verhaal van IHH NL begint op 19 oktober 1993 ten tijden van de Bosnische oorlog. Sindsdien zijn wij alleen maar gegroeid en inmiddels actief in veel regio’s in de wereld. Zo bieden wij hulp in de uitgedroogde woestijnen van Afrika, de verlaten steppen van centraal Azië, de regenwouden van Zuid-Oost Azië en de heuvels van het Midden oosten.

IHH NL streeft erna om daar te zijn waar humanitaire hulp het hardst nodig is. Hetzij in oorlogsgebieden, na natuurrampen, bij hongersnood of bij extreme droogte. Wij staan te allen tijde klaar om als eerst een hand te reiken aan de minderbedeelden. Dit ongeacht of er ter plaatste oorlog gaande is of het moeilijk bereikbare plaatsen betreft met extreme klimaten.

Eenmaal op weg naar een bestemming, trachtten wij het op te nemen voor de wees, de armen te voorzien, de onderdrukten te troosten, kinderen te verblijden en geluk en verdriet te delen. Onze gedrevenheid is na een kwart eeuw enkel sterker geworden en gegroeid. Dat is dat dan ook de reden dat wij op steeds meer plekken meer mensen bereiken.

Op 19 oktober 2018 vond het 25 jarig jubileum van IHH NL plaats.  Tijdens een mooie bijeenkomst blikten wij samen met vooraanstaande gasten en genodigden terug op 25 jaar IHH NL. Onder de aanwezigen bevonden zich oprichters en voormalige bestuursleden van IHH NL, afgevaardigden van het Turkse consulaat, bestuursleden van Turkish Airlines, politici, bestuursleden van andere NGO’s, ondernemers, voorzitters en bestuursleden van andere Europese IHH organisaties en natuurlijk de trouwe vrijwilligers en donateurs van IHH NL.

Na het openen met een Qor’aan recitatie en het welkom heten van de gasten, werd een presentatie gegeven over de huidige projecten en een korte terugblik over het ontstaan van IHH NL. Er werden videoberichten getoond van onze partnerorganisaties, toespraken gehouden en ter afsluiting oorkondes overhandigd als blijk van dank aan TRT (Turkse radio en televisie bureau) en THY (Turkish Airlines).

Na het programma was er de mogelijkheid voor de gasten om een foto galerij te bezichtigen waar foto’s werden getoond van de verschillende projecten van IHH NL en is er gezamenlijk genoten van verschillende hapjes en drankjes.

 

Delen