28 oktober 2011

2011 Ramadanhulp programma

In het kader van het hulpprogramma Ramadan 2011 heeft IHH Nederland zoals in vele andere landen ook in Sierra Leone voedselpakketten uitgedeeld aan de armen. Sierra Leone heeft een bevolkingsaantal van 6,6 miljoen, waarvan 60% islamitisch is.  Bestuurslid van IHH Nederland Murat Kurt nam deel aan de werkzaamheden. De voedselpakketten werden uitgedeeld aan 1500 gezinnen in de gebieden Lungi en Makeni uitgedeeld. Ook kregen de  kinderen snoepgoed en koekjes.

 Daarnaast werd de school voor de weeskinderen en armen,  een weeshuis  en een lerarenhuis die IHH heeft laten bouwen gecontroleerd. De school zal het komende jaar geopend worden nadat benodigdheden zoals tafels, stoelen en computers uit Nederland zijn aangekomen in Sierra Leone.

Het project dat samen met de partnerorganisatie in Ethiopië OWDA was opgezet, werd waargemaakt in de omliggende dorpen van Jigjiga, de hoofdstad van Ogedan.IHH Nederland heeft tijdens de maand Ramadan in 2011 voedselpakketten uitgedeeld aan 360 arme gezinnen in Ethiopië, het Oost-Afrikaanse land dat te kampen heeft met droogte. De voedselpakketten bevatten 50 kg maïs, 5 liter zonnebloemolie en 3 kg dadels. Bestuurslid Hanife Turan en vrijwilliger Adeviye Temel zorgden voor de uitdeling.

Het team van IHH Nederland bezocht tevens de door IHH gebouwde school en weeshuis in Jigjiga. Ook werden er ballonen en snoepgoed uitgedeeld aan de kinderen.

In Pakistan zijn in de afgelopen jaren  honderdduizenden mensen slachtoffer geworden van de natuurrampen die zich in het land hebben voorgedaan. Internationale Hulporganisatie Nederland (IHH) heeft Pakistan daarom voedselhulp geboden. In de steden Mardan, Charsedda en Nowshera in noord Pakistan zijn voedselpakketten uitgedeeld aan 415 gezinnen. Deze pakketten bestonden uit basisvoedingsmiddelen zoals meel, suiker, boter, dadels en thee. Bestuurslid van IHH Nederland Selami Yüksel gaf aan dat de gevolgen van de  natuurrampen nog te zien zijn. Veel mensen zijn nog steeds dakloos en het is moeilijk om schoon water en basisvoedingsmiddelen te vinden. IHH Nederland zal onafgebroken doorgaan met het helpen van Pakistan.

Delen