23 oktober 2021

Voedselhulp project in Kyrgyzstan

IHH Nederland heeft op 15 oktober 2021 in de hoofdstad van Kyrgyzstan, Bishkek, aan 400 families voedselpakketten uitgedeeld.

In veel landen is armoede nog steeds een heel groot probleem. Meer dan 2 miljard mensen leven onder de armoedegrens en 753 miljoen onder de hongergrens. Daarboven verkeren er momenteel 201 miljoen mensen in nood en afwachting van hulp. Wegens de heersende pandemie is dit probleem alsmaar groter geworden.

IHH Nederland voert al 28 jaar voedselhulp projecten uit in verschillende delen van de wereld. Op 15 oktober 2021 heeft de organisatie onder coördinatie van directeur Huseyin Gunduz, 400 families in Bishkek voorzien van voedselpakketten. De inhoud van de pakketten bestond uit verschillende voedingsmiddelen:

 1. 25 kg meel
 2. 3 kg suiker
 3. 1 pak thee
 4. 2 lt plantaardige olie
 5. 1 kg macaroni
 6. 2 kg rijst
 7. 2 kg boekweit
 8. 1lt tomatenpuree
 9. 1 kg snoepgoed
 10. 750 gr zout
 11. 1 kg biscuitkoekjes

De behoeftige families die vooraf benaderd werden, kwamen naar de locatie om hun voedselhulppakket in ontvangst te nemen. De distributie van de pakketten verliep soepel wegens de systematische werkwijze van de organisatie. De Turkse ambassadeur in Bishkek Ahmet Sadik Dogan, de Turkse adviseur van religieuze diensten Mursel Ozturk, onderminister van Sociale Diensten van Kyrgyzstan Soltonbekova Aliza Karipbekovna en de burgemeester van Bishkek Jamalbek Irisaliev waren onder andere de gasten die deelnamen aan het programma.

Het programma werd beëindigd met een welkomsttoespraak en gebeden voor de donateurs en aanwezigen.

 

 

Delen