22 juni 2016

Ter attentie van de publieke opinie

IHH (Internationale Humanitaire Hulporganisatie), is opgericht op 21 oktober 1992 in de Duitse stad Freiburg tijdens de oorlog in Bosnië Herzegovina. Ongeveer een jaar later op 19 oktober 1993 is IHH ook in Nederland opgericht. Zowel in Turkse als in verschillende Europese steden zijn vertegenwoordigers van IHH Duitsland opgericht. De huidige vorm van IHH Turkije heeft tot 1998 als vertegenwoordiger van IHH Duitsland werkzaamheden verricht. Echter in 1998 zijn er in Turkije en in België nieuwe IHH’s opgericht. Daarna zijn er in verschillende Europese steden IHH’s opgericht. Alle IHH’s zijn juridische onafhankelijk van elkaar. In 2004 is er een gezamenlijk project aangegaan. Als gevolg van gewijzigde omstandigheden voeren de Turkse IHH en de Europese IHH’s geen gezamenlijk inspanning meer uit sinds 2004. Echter de Europese IHH’s voeren nog wel werkzaamheden uit in onderlinge coördinatie.

De originele en volledige naam van IHH voluit geschreven is Duits/Nederlands (Internationale Humanitaire Hilfe/Hulp organisatie). Ondanks kleine wijzigingen in de loop van de tijd heeft IHH Nederland nog steeds dezelfde logo sinds hun oprichting.

Het huidige IHH Nederland is een organisatie die geen enkele banden heeft met nationale of internationale organisaties, en is een zelfstandig opererend hulp organisatie met 1568 maandelijkse sponsoren, meer dan 7000 donors, rond de 400 vrijwilligers, met in 2015 een jaarlijkse budget van 1.6 miljoen euro, en voert in 20 3e wereld landen over de hele wereld hulp projecten uit.

Delen