5 augustus 2022

Sivas-Zara Elektrische Rolstoel donatie

Sivas- Zara Elektrische Rolstoel donatie

IHH Nederland heeft in samenwerking met Platform van Nederlanders uit Sivas 40 scootmobielen en 50 rolstoelen uitgedeeld aan de geselecteerde behoeftigen in Zara in Sivas. Deze organisatie is mede mogelijk georganiseerd door de gouverneur van Zara-Sivas.

Het programma vond plaats voor het gebouw van de gouverneur. Onder de aanwezigen waren Abdulkadir Zengin uit Imran als vertegenwoordiger van de gouverneur, Uğur Gürsoy als gevolmachtigde van de burgemeester van Zara, Mutlu Bulut als directeur van de stichting sociale bijstand, Hüseyin Gündüz als directeur van stichting IHH Nederland, İbrahim Çitil als voorzitter van het Platform van Nederlanders uit Sivas, de mindervaliden en hun families.

Met de bijdragen van onze donateurs in Nederland hebben wij de mindervalide hulpbehoeftigen in verschillende provincies voorzien van 81 scootmobielen en 50 rolstoelen.

Tijdens het distributieprogramma hield de plaatsvervangende districtsgouverneur van Imran, Abdulkadir Zengin, een toespraak. Tijdens zijn toespraak zei hij: “Naar aanleiding van het onderzoek dat onze stichting heeft uitgevoerd met betrekking tot het voorzien van de mindervaliden, hebben wij uit 113 burgers 40 burgers geselecteerd voor dit project. Dit is tot stand gekomen door een samenwerking met de vertegenwoordigers van het Platform van Nederlanders uit Sivas en stichting IHH Nederland. Ik wil de vertegenwoordigers van deze instellingen en al onze deelnemers bedanken.”

Ook de voorzitter van het Platform voor Nederlanders uit Sivas, Ibrahim Çitil, hield een toespraak. In zijn toespraak gaf hij aan dat zij met de donaties die ze hebben ingezameld al 15 jaar, voornamelijk in Sivas maar ook in andere provincies van Turkije mindervaliden van scootmobiels voorzien. Verder gaf hij aan dat deze hulp zal toenemen en vervolgde met: “Wij blijven de mindervaliden voorzien van hun behoeften, hetzij via particuliere organisaties of door ons zelf geselecteerde behoeftigen. Om ervoor te zorgen dat onze gehandicapte broeders en zusters zich wat comfortabeler voelen, schenken we hen elektrische en handmatige rolstoelen met de steun van weldoeners. We doen ons best om onze gehandicapte broeders te dienen.”

Hüseyin Gündüz, de directeur van de Nederlandse liefdadigheidsorganisatie IHH NL, hield ook een toespraak. Hij gaf informatie over de oprichting van stichting IHH NL en zei: “In het kader van Gezondheid project helpen wij de behoeftigen. IHH Nederland ondersteunt behoeftigen met het voedsel-, water-, onderwijs-, wees-, landbouw-, veeteelt-, sociale ondersteunings- en gezondheidsprojecten in arme en onderdrukte regio’s. Wij zijn gelukkig omdat we onze plicht hebben vervuld door de scootmobiels in Nederland te kopen, deze in de verschillende steden in Turkije uit te delen aan de mindervalide hulpbehoeftigen en hun geluk te mogen ervaren en te delen. Onze mindervalide broeders en zusters voelen zich misschien opgesloten in huis en kunnen niet van het zonlicht genieten. Met zo een scootmobiel schenken wij hun weer de wereld. Ook ontlasten wij de kinderen van deze ouders omdat zij op deze manier hun ouders niet meer op hun rug hoeven te dragen.”

Weldoener en zakenman Fatih Kasapoğlu gaf aan dat hij, de door het Platform van Nederlanders uit Sivas georganiseerde campagnes, wilde steunen. Verder gaf hij aan dat hij de situatie van mindervalide hulpbehoeftigen goed begrijpt en zijn steun zal laten voortzetten. Hij vervolgde: “Ik wens dat deze scootmobiels het leven zal vergemakkelijken. Wij hebben niet het recht om mensen met noch zonder beperking thuis op sluiten.”

Na de toespraken werden de scootmobiels overhandigd aan de mindervalide hulpbehoeftigen en plaquettes uitgereikt aan degenen die hebben bijgedragen aan het project.

Mede dankzij de donaties van de donateurs zijn de scootmobiels en rolstoelen gekocht en uitgedeeld op de volgende locaties: veelal in Zara maar ook in Sivas, Yıldızeli, Şarkışla,

Kayseri/Tomarza/Develi/Yahyalı/Felahiye/İncesu, Nevşehir/Çat, Mardin/Derik, Hatay, Antal/Alanya, Bursa, Samsun, Batman, Diyarbekir ve Kocaeli.

De mindervalide hulpbehoeftigen hebben de donateurs uit Nederland bedankt.

 

Delen