20 mei 2012

Scootmobielen voor de gehandicapten in Samsun

IHH Nederland heeft samen met de gemeente een project in Samsun, Ilkadim waargemaakt ten behoeve van de gehandicapten.

In het kader van dit project is bestuurslid van IHH Selami Yüksel naar Samsun gegaan. Daar heeft hij geholpen met het uitdelen van 20 scootmobielen en 15 rolstoelen aan de inwoners van Ilkadim.

Op 25 mei 2012, na het vrijdagsgebed, werd een distributie programma georganiseerd. De opkomst was hoog, gehandicapten en hun naasten werden opgehaald met 3 busjes van de gemeente. Het programma werd gepresenteerde door straathoofd Yasar Kelik.Op 23 en 24 mei 2012 werden gehandicapten bezocht en gecontroleerd. Selami Yüksel heeft samen met het hoofd van de gemeente de gehandicapten een huisbezoek gebracht om informatie op te doen over de situatie van deze broeders en zusters.

Tijdens een bijeenkomst in Samsun Ilkadim met de  bestuurders van ongeveer 15 gehandicaptenverenigingen die actief waren gaf burgemeester Necattin Demirtas een toespraak waarin hij de aanwezigen informeerde over de projecten die hij tijdens zijn ambt heeft waargemaakt. Ook liet hij zijn enthousiasme blijken over de toekomstige hulpprojecten gericht op gehandicapten. Necattin Demirtas gaf aan IHH Nederland erg dankbaar en hoopte op voortzetting van de hulpprojecten.

Bij de gehandicapte inwoners die niet naar op het programma konden komen werden de rolstoelen thuis geleverd. Om 01.30 u waren alle scootmobielen en rolstoelen uitgedeeld.

Delen