21 september 2023

Scootmobiel hulpproject aan slachtoffers van de aardbeving

Op 6 februari 2023 vond de meest verschrikkelijke ramp van deze eeuw plaats: de aardbeving in Turkije. Als gevolg van deze aardbeving zijn ruim 50 duizend mensen overleden en meer dan 100 duizend anderen verwond geraakt. De grote schade die deze aardbevingen hebben aangebracht, hebben het leven van totaal 14 miljoen inwoners in 11 provincies (in)direct beïnvloed.

De meerderheid van deze gewonden is genezen en zet het leven onder normale omstandigheden voort. Echter heeft een andere grote deel ernstige fysieke verwondingen opgelopen, waardoor ze fysiek beperkt zijn geraakt. Degenen die beschikken over financiële middelen hebben een behandeling of revalidatie traject gekregen en kunnen op die manier verder. Helaas hebben de minderbedeelden deze kans niet en wachten op behandelingen en hulpprojecten die deze kunnen ondersteunen.

Bovendien hebben veel slachtoffers die beperkt zijn geraakt ook nog eens hun families, hun huizen en omgeving verloren en verduren het leven onder zware omstandigheden. Om deze mensen bij te staan en hun leed te verminderen, en zodoende bij te dragen aan een glimlach, is een van de mooiste projecten die we kunnen realiseren.

IHHNL is niet alleen sinds de eerste dag van de aardbeving betrokken geweest, maar ook in de nasleep van deze catastrofe. De organisatie is momenteel nog steeds bezig om diverse projecten te ontwikkelen ten goede van de slachtoffers. In dit kader heeft IHHNL in samenwerking met Stichting ‘Kümbet Vakfı’ en gouvernement Adıyaman 80 scootmobiels gedistribueerd in de provincie Adıyaman. Met hulp van het gouvernement hebben we de meest behoeftige patiënten geanalyseerd en middels dit project hun leed kunnen verminderen.

Het helen van de wonden in de nasleep van deze grootschalige aardbeving zal veel tijd in beslag nemen. Momenteel zijn er nog steeds slachtoffers die in tenten verblijven. Een groot deel van de bevolking zet het leven in containerhuizen voort. Het is daarom van groot belang om te realiseren dat de bewoners van de regio nog steeds veel hulp nodig hebben. Met deze gedachtegoed zal IHHNL blijven investeren in de regio en doelbewuste projecten blijven ontwikkelen en implementeren ten goede van de bevolking.

Delen