3 september 2021

Schooltas en schoolspullen hulpcampagne herstart!

Als IHH Nederland organiseren wij elk jaar het ‘schooltas en schoolspullen’ project ten behoeve van arme leerlingen in verschillende delen van de wereld. Over een paar weken is het zover, dan gaan de kinderen weer naar school waardoor we het project herstart hebben. Het schooltas en schoolspullen project bedraagt €15 en bevat onder andere een schooltas, boeken, schriften, schrijfgerei en andere toebehoren. Vorig jaar werden onderwijs gerelateerde projecten met grote en enthousiasme en steun ontvangen door onze donateurs. Middels hun gulle donaties hebben we in het kader van onze onderwijsprojecten: €150.326 aan een schoolopbouw, €105.597 aan een cultureel centrum, €38.200 aan algemene onderwijsprojecten en €22.500 aan studiebeurzen geïnvesteerd.

Daarbij hebben we voor het schooltasproject een totaalbedrag van €77.461 opgehaald en in 17 landen uitgedeeld. In het kader van dit project zijn: 3.949 schooltassen, 1.986 lesboeken, 22.112 schriften, 24.815 stuks schrijfgerei en 6.779 andere toebehoren uitgedeeld.

In totaal resulteerden deze projecten in een bedrag van €394.085. Wij uiten onze dankbaarheid aan onze gulle donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wij hopen dat de studenten middels deze projecten hun onderwijs zonder problemen kunnen voortzetten. In behoeftige landen hebben veel families namelijk moeite om hun kinderen van de meest belangrijke schoolspullen te voorzien. Wij nodigen iedereen uit deel te nemen aan deze projecten zodat we samen kunnen investeren in de toekomst van deze kinderen!

Delen