6 februari 2022

We openen waterputten in Sierra Leone

Middels diverse hulpprojecten, zet IHH Nederland zich wereldwijd in om het leven van behoeftigen en benadeelden te verbeteren. Door jaarlijks duizenden waterputten te openen, in regio’s waar men behoefte heeft aan schoon drinkwater, beogen we de watervoorzieningen van miljoenen mensen toegankelijker te maken.

IHH Nederland heeft in het afgelopen jaar in 14 landen totaal 4617 waterputten geopend. Sinds 2015 realiseert de organisatie in 15 landen, met een budget van € 9.742.202, 11.944 waterput projecten. Momenteel benutten zo’n 3.6 miljoen mensen van het water van de geopende waterputten.

De organisatie heeft, met ingang van het nieuwe jaar, besloten om ook in Sierra Leone waterput projecten te realiseren. Sierra Leone is een van de armste landen in West-Afrika en staat bekend om hun diamantmijnen. Interessant genoeg dragen deze mijnen niet aan de verbetering van de nationale economie, nog de situatie van de bevolking. Zodoende blijft Sierra Leone arm. Het land werd in 1998 door de Verenigde Naties zelfs gerapporteerd als het armste land ter wereld.

Waterput model Sierra Leone

Deze waterput heeft een handmatig (manual) pompmodel. De pomp wordt geplaatst op een betonnen platform van 50-60 cm hoog, om het schoon te houden van viezigheden. Dit platform wordt met tegels verstevigd en zorgt ervoor dat de waterput langdurig gebruikt kan worden. Bovendien wordt er boven de put een houten baldakijn geplaatst en bedekt met een stalen plaat, die de mensen beschermt tegen de zon en regen.

De kosten van deze mooie waterput bedragen € 1800,-

 

Delen