16 november 2022

Opening Weeshuis Mongolië

IHH Nederland heeft op 2 november 2022 de opening van het Weeshuis project in Mongolië verwezenlijkt. Het weeshuis is gevestigd in de stad Bajan-Ölgi, waarvan de bevolking voor de meerderheid uit Kazachen bestaat.

Het weeshuis waar 50 weeskinderen in zullen verblijven is gebouwd op een grond van 15 are en heeft een oppervlakte van 640 vierkante meter. Het complex beschikt over hoge kwaliteit voorzieningen verspreid over allerlei ruimtes zoals: 3 slaapzalen, 2 werklokalen, een kantine, keuken, gebedsruimte en kantoor. In het weeshuis verblijven meisjes die studeren op middelbaar onderwijs.

De meisjes die in het weeshuis verblijven krijgen naast de reguliere lessen ook religieuze cultuur en morele lessen/ethiek. Zodoende worden ze voorbereid op alle aspecten van het leven.

Dit weeshuis is een bijzondere voorziening en daarnaast van groot belang voor de weeskinderen van behoeftige families, die hun leven in de zware omstandigheden van Mongolië proberen voort te zetten. In deze regio’s waar spirituele aspecten onderbelicht blijven vormen dergelijke projecten, zoals dit weeshuis, een grote aanwinst voor de nieuwe generatie en bevolking.

Delen