29 december 2017

Opening van weeshuis in Tsjaad!

IHH Nederland heeft op 30 november 2017 een weeshuis in Tsjaad geopend in de regio Moklom van de staat Mandalia. Dit weeshuis zal onderdak bieden aan 100 weeskinderen.

Voor de opening van het weeshuis waren gasten uit verschillende kringen aanwezig. De gouverneur van Mandalia; Ali Gali Adem, sultan van Mandalia; Muhammed Mumin, burgemeester van Mandalia; Osman Abakar, algemeen secretaris van de Islamitische Gemeenschap Tsjaad; Cibril Muhammed, federaal parlementslid; Abba Ali, namens TIKA (Turkse hulporganisatie);Muhammed Siddik Yildirim, bestuurslid van IHH Nederland Huseyin Gunduz, namens partnerorganisatie AHUT; Muhammet Yıldız, de publieke omroep van Tsjaad en diverse overige gasten. Allen maakten deel uit van de 250 gasten die aanwezig waren bij de opening van het weeshuis.

De officiële opening van het weeshuis werd gestart middels het knippen van een lint en een koran recitatie. Naast lofliederen door bekende artiesten, hielden verschillende aanwezigen een toespraak. Het programma eindigde met smeekbedes en een rondleiding door het gebouw. Het weeshuis werd geprezen door de aanwezigen en kreeg veel aandacht in de media.

Het weeshuis, gesponsord door Sadaka Grubu in Amsterdam, zal veel weeskinderen in Tsjaad een warm onderdak bieden. Bovendien is IHH Nederland momenteel bezig met een schoolproject in samenwerking met Stg. voor de mens, waarbij deze kinderen ook een opleiding kunnen genieten. Wij bedanken onze sponsors en vrijwilligers die dit project hebben waargemaakt en hebben geïnvesteerd in de toekomst van de kinderen in Tsjaad.

 

Delen