16 mei 2019

Onze twaalfde jaarlijkse Iftaar was een succes.

Op 12 mei 2019 hebben wij 1200 gasten mogen verwelkomen tijdens onze twaalfde jaarlijkse iftaar. Wij hebben brood gedeeld en het vasten verbroken met donateurs, vrijwilligers en bestuursleden van verscheidene sociale- en culturele instanties. Ook was het een genoegen om onze tafel te delen met Engin Arıkan, de consul-generaal van het Turks consulaat in Amsterdam; Abdullah Altay, de directeur van het Yunus Emre Instituut; functionarissen van Turkish Airlines en bestuursleden van DENK.

Het programma begon met de voordrachten van onze bestuursleden Hüseyin Gündüz en Selami Yüksel. Na onze gasten kort toegesproken te hebben gaven zij het woord aan theoloog Ahmet Boz. Hij heeft een korte lezing verzorgd over het onderwerp ‘Ramadan en saamhorigheid’. De lezing werd gevolgd door een Koranrecitatie van Dr. Ahmed Mizar, waarna het vasten gezamenlijk werd verbroken.

Tijdens deze gezegende avond van de heilige maand Ramadan hebben wij samen met onze donateurs en vrijwilligers stilgestaan bij de behoeften van de minderbedeelden en onderdrukten in verscheidene delen van de wereld. Wij hebben smeekbedes voor hen verricht en staan wederom klaar om hen bij te staan in moeilijke tijden. Wij willen iedereen die het voor ons mogelijk heeft gemaakt om deze iftaar te realiseren van harte bedanken

 

Delen