3 juli 2020

Melih Boran

Melih Boran is 10 jaar oud en woont in Zwolle. Tijdens de eerste nacht van de Ramadan is hij vóór zonsopgang wakker geworden met zijn gezin. Hij wilde gedurende de Ramadan iedere dag vasten. Zijn ouders raakten ontroerd door zijn voornemen. Om hem te belonen en aan te moedigen beloofde zijn vader dat hij een cadeau mocht uitkiezen als hij de hele maand zou meevasten. Zijn vaders belofte motiveerde Melih en hij besloot zich voor te bereiden op een maand vasten.

Melih werd iedere dag wakker vóór zonsopgang en vastte iedere dag. Zijn geduld en doorzettingsvermogen werden iedere dag nog meer geprezen door zijn ouders. De einde van de Ramadan naderde. Het was tijd dat zijn vader zich hield aan zijn belofte. Zijn vader vroeg Melih wat hij wilde als cadeau en had een vaag idee. Misschien zou hij een nieuwe computer, een nieuwe fiets of merkkleding willen. Zijn vader was niet voorbereid op het antwoord van Melih. Melih wilde een waterput laten bouwen in een arm land of weeskinderen helpen. Zijn ouders hadden dit niet verwacht, maar waren ontroerd en trots op hun zoon. Hij dacht aan de armen en minderbedeelden elders op de wereld.

Melih heeft zijn voornemen gedeeld met zijn directe omgeving en is met zijn vrienden en familie een campagne begonnen. Het mooie idee wierp binnen korte tijd zijn vruchten af. Gezamenlijk hebben zij genoeg geld ingezameld voor drie waterputten en het sponsoren van een weeskind voor een heel jaar.

Om de plannen in gang te zetten zijn Melih en zijn naasten naar het kantoor van IHH Nederland gekomen. Met het geld dat de campagne heeft opgebracht zullen duizenden mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater en zal een arm weeskind voorzien worden van al zijn behoeften voor een jaar. Melih en zijn ouders zijn trots en enorm tevreden met dit resultaat.

Delen